Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Δήμος Χερσονήσου: Αναβαθμίζει το... λήμμα του στην wikipedia


Μία νέα δράση συνεργασίας με την Wikipedia εγκαινιάζει ο Δήμος Χερσονήσου σε μία προσπάθεια να αξιοποιήσει τη ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος για διαδικτυακές πηγές μόρφωσης και ενημέρωσης.

Ως γνωστόν, η Βικιπαίδεια ή Wikipedia είναι μία πολυγλωσσική δικτυακή εγκυκλοπαίδεια ελεύθερου περιεχόμενου. Το όνομα Wikipedia είναι μια σύνθετη λέξη από τις λέξεις wiki (ένα είδος συλλογικού ιστότοπου) και εγκυκλοπαίδεια. Τα λήμματα της Βικιπαίδειας παρέχουν συνδέσμους που οδηγούν τον χρήστη σε σχετικές σελίδες με επιπλέον πληροφορίες.
Στο επόμενο διάστημα ο Δήμος θα ενημερώσει σταδιακά τις σελίδες για όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τις επί μέρους περιοχές ολόκληρου του Δήμου, καθώς και των σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής με νέα κείμενα και φωτογραφίες. 
Σκοπός η καλύτερη προβολή και ενημέρωση πολιτών και επισκεπτών σε ότι αφορά τον μεγαλύτερο τουριστικό Δήμο της Κρήτης. Η ενημέρωση θα ξεκινήσει αρχικά από την ελληνική έκδοση του Wikipedia με στόχο να επεκταθεί στην συνέχεια και στην αγγλική έκδοση.
Η Βικιπαίδεια είναι από τους πιο δημοφιλείς δικτυακούς τόπους στην Ελλάδα. Η Αγγλική Wiki­pedia δέχεται κάθε μήνα 3.5 εκ επισκέπτες από την Ελλάδα, ενώ η Ελληνική Wikipedia έχει 2 εκ. επισκέπτες τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου