Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Οι αναφορές περί Τουρισμού στην έκθεση της Τρόικας


- Και οι αντιδράσεις των Ξεναγών...

Αρκετές αναφορές στον τουρισμό και στον τουριστικό τομέα βρήκαμε στο προσχέδιο της Έκθεσης της Τρόικα για την Ελλάδα που δημοσιοποιήθηκε χθες. Κατ’ αρχάς γίνεται μνεία στο ότι τη θερινή περίοδο, κατεγράφη αντιστροφή της “δραματικής” πτώσης που είχε σημειωθεί...
...στο πρώτο εξάμηνο του έτους αν και επισημαίνεται ότι η καλή εξέλιξη του τουρισμού δεν επαρκεί για να βελτιώσει σημαντικά την γενικότερη εικόνα του ισοζυγίου.
Οι υπόλοιπες αναφορές έχουν να κάνουν με τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί σε σχέση με την απλούστευση των αδειοδοτήσεων των επιχειρήσεων και των επενδύσεων βάσει των οδηγιών του ΟΑΣΑ - των περιβαλλοντικών συμπεριλαμβανομένων - την απελευθέρωση δραστηριοτήτων και υπηρεσιών στον τομέα μεταφορών, την ολοκλήρωση των Περιφερειακών Χωροταξικών Σχεδίων και την απελευθέρωση επαγγελμάτων.
Σε όλα πλην της απελευθέρωσης επαγγελμάτων, σημειώνεται ότι είτε δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα οι παρεμβάσεις, είτε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές διαδικασίες.
Για την απελευθέρωση επαγγελμάτων, υπογραμμίζεται ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι και αναφέρεται ειδικά το επάγγελμα των ξεναγών.
Οι Ξεναγοί
Για το οποίο, βέβαια, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των Ξεναγών, οι οποίοι καταγγέλουν ότι οι τροποποιήσεις που αποφάσισε το υπουργείο Τουρισμού, είναι στη λάθος κατεύθυνση, "καταστρατηγούν Κοινοτικές Οδηγίες" και "απορρυθμίζουν πλήρως" το επάγγελμα, καθώς “απονέμονται πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα ξεναγού συλλήβδην σε πτυχιούχους άλλων χωρών και άλλων κρατών, απλά με παρακολούθηση σεμιναρίου λίγων εβδομάδων και χωρίς εξετάσεις πιστοποίησης”. 
Οι Ξεναγοί υποστηρίζουν ότι το νέο καθεστώς "εξυπηρετεί μόνον τα εμπορικά συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών του τουρισμού από το εξωτερικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου