Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Aegean Airlines: "Χρονιά-ορόσημο" το 2015, με 134 προορισμούς και 15 εκατ. διαθέσιμες θέσεις

Δεκάξι νέους προορισμούς σε δέκα χώρες και 2 εκατ. θέσεις περισσότερες από το 2014, περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα της Aegean Airlines για το 2015, το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε ειδική εκδήλωση από τη διοίκηση της εταιρείας. «Χρονιά-ορόσημο»...

χαρακτήρισε το 2015 για την Aegean, ο αντιπρόεδρός της  Ευτύχης Βασιλάκης, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, το νέο δίκτυο προορισμών και συνδέσεων και τις επενδύσεις σε νέα αεροσκάφη, με τον στόλο να φθάνει πλέον τα 56 αεροπλάνα.
E. Βασιλάκης
Συνολικά, το 2015 η εταιρεία θα έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνολικά 134 προορισμών - 100 εξωτερικού σε 42 χώρες και 34 εσωτερικού - με 15 εκατ. διαθέσιμες θέσεις
Η αύξηση των πτήσεων θα είναι εντονότερη το 2014 από την κύρια βάση της Αθήνας και από το Ηράκλειο, αλλά θα αφορά και στη δραστηριότητα και από τις άλλες 6 βάσεις της εταιρείας (Ρόδος, Κέρκυρα, Χανιά, Κως, Καλαμάτα & Λάρνακα).
Ειδικότερα στο δίκτυο πτήσεων της AEGΕAN για το 2015 προστίθενται 10 νέες χώρες - Ολλανδία, Μάλτα, Κουβέιτ, Φινλανδία, Σαουδική Αραβία, Εσθονία, Νορβηγία, Ιράν, Αρμενία, Κροατία - και 16 διεθνείς προορισμοί - Ελσίνκι, Τουλούζη, Ντωβίλ, Μετς, Νάπολη, Πίζα, Μάλτα, Άμστερνταμ, Κουβέιτ, Πάφος, Ριάντ, Ταλίν, Όσλο, Τεχεράνη, Ντουμπρόβνικ, Γερεβάν - ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες πηγές τουρισμού όπως Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Αγγλία και Γερμανία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της Αθήνας, με στόχο το άνοιγμα νέων αγορών σε νέες χώρες και νέες πόλεις σε παραδοσιακές χώρες, αλλά και την επέκταση της τουριστικής περιόδου τόσο της ίδιας της Αθήνας, όσο και των μικρών νησιών, που έχουν ανάγκη την ενίσχυση του κόμβου της Αθήνας για την καλύτερη υποστήριξη της δικής τους ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, η αποτελεσματικότερη διάχυση της τουριστικής ανάπτυξης σε μικρότερες περιοχές, που ακόμα υστερούν αποτελεί ιδιαίτερο στόχο του 2015. Στο πλαίσιο αυτό, προστίθενται στο δίκτυο της Αθήνας 15 νέοι προορισμοί και 9 νέες χώρες, ενώ συνολικά η AEGEAN θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 91 (61 εξωτερικού, 30 εσωτερικού) προορισμούς για τους οποίους θα διαθέσει 11,5 εκ. θέσεις. Παράλληλα αυξάνονται σημαντικά οι συχνότητες, χωρητικότητα και συνδέσεις σε νησιά όπως η Νάξος, η Μήλος και η Πάρος.
Επισημαίνεται ότι μέσα από το νέο πρόγραμμα ενισχύεται περαιτέρω το δίκτυο της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης Β. Αφρικής και Ανατολής, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 8 χώρες (Αίγυπτος, Λίβανος, Ιορδανία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ιράν).

Συνολικά, οι 15 εκ. προσφερόμενες θέσεις για το 2015 αφορούν κατά 7.7 εκ θέσεις εξωτερικού σε 100 προορισμούς και 7.3 εκ θέσεις εσωτερικού σε 34 προορισμούς. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, διασφαλίζεται ακόμη πληρέστερη
εσωτερική κάλυψη, καθώς και η δυναμική στήριξη του εισερχόμενου τουρισμού προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Άλλωστε, όπως αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του 2014, με την υποστήριξη του ενισχυμένου δικτύου, αλλά και των χαμηλότερων ναύλων η εταιρεία παρουσιάζει ισόρροπη ανάπτυξη τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό με τη συνολική της  κίνηση να ξεπερνάει για πρώτη φορά στην ιστορία ελληνικής εταιρείας, τα 10 εκ. επιβάτες.

Τέλος, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της AEGEAN «12 μήνες 12 καλά Νέα για Εσάς», σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα παρουσιάζει κάθε μήνα του 2015 και ένα νέο προϊόν, μια νέα υπηρεσία. Με τον τρόπο αυτό υποστηρίζεται η στρατηγική δέσμευση της εταιρείας να φέρει ακόμα πιο κοντά τις οικογένειες, τους επαγγελματίες, τους νέους, τους πιστούς της επιβάτες στα ταξίδια που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου