Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Η νέα "διαμάχη" στην αγορά, έρχεται από... αέρος

Είναι η εποχή των καινοτόμων υπηρεσιών που με όχημα τις νέες τεχνολογίες εμφανίζονται στις αγορές και προκαλούν ποικίλες καταστάσεις. Μέχρι τώρα είχαμε την airbnb να αναστατώνει τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, έρχεται η Uber που ανεβάζει τους ιδιοκτήτες Ταξί στα κάγκελα, χθες μάθαμε...


...ότι υπάρχει και μία άλλη διαμάχη σε εξέλιξη, με αφορμή τη ραγδαία διάδοση των drones, των τηλεκατευθυνόμενων ελικοπτέρων που χρησιμοποιούνται για σειρά «αποστολών», μεταξύ των οποίων και για τη λήψη φωτογραφιών και κινηματογραφικών πλάνων.
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κατακλύζουν το διαδίκτυο αλλά χρησιμοποιούνται και από προορισμούς και τουριστικές επιχειρήσεις για τη σύνθεση οπτικοακουστικού διαφημιστικού υλικού, έχουν προκαλέσει την αντίδραση των επιχειρήσεων που ναυλώνουν ελικόπτερα για τέτοιου είδους λήψεις. Οι οποίες, είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν το σχετικά αυστηρό νομικό πλαίσιο αλλά και να καταβάλλουν τα διάφορα αντίτιμα και τέλη που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ειδικά σε ό,τι αφορά στη φωτογράφιση ή κινηματογράφηση χώρων αρχαιολογικού ή ιστορικού ενδιαφέροντος.
Η χρήση των drones, προφανώς δεν υπάγεται σε αυτήν τη διαδικασία, γίνεται ελεύθερα και το υλικό που συγκεντρώνεται από τους ιδιοκτήτες τους, παρέχεται ή πωλείται κατά το δοκούν.
Μαθαίνουμε επίσης ότι έχουν γίνει καταγγελίες στους αρμόδιους κρατικούς φορείς, όπως η ΥΠΑ και πως έχουν ξεκινήσει οι συσκέψεις για τη διευθέτηση του θέματος.
Είναι σαφές ότι το θεσμικό πλαίσιο δεν έχει προβλέψει ακόμα τη χρήση των drones και αυτή είναι μία διάσταση που κάνει όλη αυτήν τη συζήτηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα...

Οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου