Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αντιπαράθεση Περιφέρειας Πελοποννήσου και Τουριστικού Οργανισμού, για το αεροδρόμιο Τρίπολης (και όχι μόνον)

Με απαντήσεις και ανταπαντήσεις σε μάλλον υψηλούς τόνους, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου. Με αφορμή μεν το τι θα γίνει τελικά – και για το τι δεν έχει γίνει – με το αεροδρόμιο Τρίπολης αλλά περνάει και σε...

 
...άλλα επίπεδα και θέματα.
Την περασμένη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι του Οργανισμού εξέφρασαν το προβληματισμό και την ανησυχία τους ως προς το κατά πόσο είναι ρεαλιστική και εφικτή η μετατροπή και λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης ως πολιτικού.
Σύμφωνα με τους τουριστικούς επιχειρηματίες, δεν προκύπτει παραχώρηση χρήσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, παρά μόνο στην πολιτική αεροπορία και μάλιστα προσωρινή. Η απόφαση έχει ισχύ για όσο διάστημα θα έχει τη διαχείριση η πολιτική αεροπορία η οποία μάλιστα θα πρέπει να κάνει έργα με δικές της δαπάνες.
Αναφέρουν πως η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια, και σε περίπτωση που μέχρι τις 15/9/2016 δεν έχει ολοκληρωθεί η έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου, η άδεια παραχώρησης ανακαλείται.
Η Περιφέρεια απάντησε μέσω ανακοίνωσης στην οποία, ανέφερε ότι έχει “δρομολογηθεί ολοταχώς η μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης με παράλληλη πολιτική και εμπορευματική χρήση” αλλά έκανε λόγο και για “άγνοιες” και έριξε και κάνα-δυό άλλους χαρακτηρισμούς.
Σήμερα ο ΤΟΠ επανέρχεται με ανακοίνωση και αυτός, ο οποίος, μεταξύ πολλών άλλων, τονίζει ότι “η Περιφέρεια υποχρεούται να δεχτεί ότι οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες που εκφράστηκαν κατά την συνέντευξη τύπου, ήταν φωνές αγωνίας που προήρχοντο από σύσσωμο τον τουριστικό κόσμο της Πελοποννήσου, ο οποίος έχει εναποθέσει μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής προοπτικής του στον τρόπο που η Περιφέρεια διαχειρίζεται την αναπτυξιακή πολιτική της”.
Και μετά θέτει έξι ερωτήματα – με τρόπο που θυμίζει ερώτηση στη Βουλή – ανοίγοντας και άλλα θέματα, σχετικά με την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας και τα αποτελέσματά της. Δηλαδή:
  • Να πάρει (η Περιφέρεια) συγκεκριμένη θέση για κάθε μια από τις πέντε καίριες επισημάνσεις που διατυπώθηκαν κατά την συνέντευξη τύπου επί του περιεχομένου της  ΚΥΑ.
  • Ποιες είναι οι συγκεκριμένες ενέργειες και με βάση ποιου χρονοδιαγράμματος θα τεθεί σε λειτουργία το αεροδρόμιο της Τρίπολης;
  • Υπήρξε κάποιο marketing plan εκ μέρους της Περιφέρειας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ποιο ήταν αυτό;
  • Ποια είναι τα παραγωγικά τουριστικά αποτελέσματα των ενεργειών της Περιφέρειας μέχρι σήμερα;
  • Ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός και το marketing plan της επόμενης πενταετίας;
  • Με ποιο θεσμικό τρόπο σκέπτεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναπτύξει συνέργειες με τους ιδιωτικούς φορείς του τουρισμού την επόμενη πενταετία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου