Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Βίντεο ΕΟΤ: Το λάθος διορθώθηκε, αλλά η ζημιά θα μείνει λίγο ακόμα...

Όσοι το είχαν δει και το κατάλαβαν, φυσικό ήταν να «δαγκωθούν» και να προβληματιστούν, αλλά μέχρι να τεθεί το θέμα εκεί που έπρεπε, «πυροβόλησε» ο Guardian. Τα ελάχιστα δευτερόλεπτα των πλάνων από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936, που είχαν περιληφθεί στο νέο επετειακό βίντεο του ΕΟΤ, έγιναν αφορμή...


...για ένα πολύ κακό και επιθετικό σχόλιο από τη βρετανική εφημερίδα που φυσικά αναπαράχθηκε διεθνώς και έγινε γνωστό και στη χώρα μας.
Αργά χθες το υπουργείο Τουρισμού, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το λάθος διορθώθηκε και το βίντεο που θα ανέβει σήμερα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και στις δύο εκδοχές του – θα είναι χωρίς το συγκεκριμένο πλάνο.
Τα αντανακλαστικά άμεσα - άλλωστε ο πρώτος "συναγερμός", όπως μάθαμε, κτύπησε πριν βγει το δημοσίευμα - αλλά φυσικά η ζημιά έγινε
Έχουμε πει και ξαναλέμε, ότι η Ελλάδα ξεχωρίζει φέτος παντού με τις επιδόσεις του τουριστικού τομέα και την εντυπωσιακή πορεία της στο διεθνές τουριστικό στερέωμα, πόσω μάλλον όταν και για το 2015, δείχνει εξίσου θετικό.
Αυτό σημαίνει ότι «ενοχλεί» και κυρίως τους βασικούς ανταγωνιστές μας, που δεν αφήνουν και δεν πρόκειται να αφήσουν, καμία ανεξαιρέτως ευκαιρία «αποδόμησης» αυτής της εικόνας της χώρας μας, να χαθεί.
Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι βρισκόμαστε υπό συνεχή και στενή παρακολούθηση, σε επίπεδο λεπτομέρειας! Απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους μας, τουλάχιστον να μην δίνουμε εμείς αφορμές.
Όσο για την υπόλοιπη κριτική της Guardian για το ότι η Ελλάδα επιστρέφει σε κλασικά και τετριμμένα, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο βίντεο, δεν συμφωνούμε, καθώς, όπως είχαμε επισημάνει και στη σχετική προηγούμενη ανάρτηση δεν είναι διαφημιστικό, είναι επετειακό και υπηρετεί άλλον σκοπό.
Ταύτα και... προσοχή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου