Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ρωσία: Μεγάλες ανακατάξεις στις αναζητήσεις προορισμών των Ρώσων, τον Οκτώβριο

Πολύ ενδιαφέρον έχει η γνωστή  έρευνα του ρωσικού portal αναζητήσεων yandex για τους τουριστικούς προορισμούς που διερευνούν περισσότερο οι Ρώσοι. Τα στοιχεία του Οκτωβρίου, δείχνουν γενικά, υποχώρηση του ενδιαφέροντος κατά...


...17%, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2013 και 5,4% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.
Όπως διαβάζουμε, σχεδόν όλοι οι προορισμοί, πλην Αιγύπτου, Βιετνάμ και Ρωσίας εμφανίζουν μείωση του ενδιαφέροντος, η οποία είναι δραματική κυρίως για τους ευρωπαικούς προορισμούς - κυρίως λόγω ευρώ - με αποτέλεσμα, Ισπανία και Κύπρος να βρεθούν εκτός της δεκάδας των δημοφιλέστερων.
Η Ελλάδα υποχώρησε στη δέκατη θέση από την πέμπτη, πέρυσι, με μείωση ενδιαφέροντος 67% έναντι του Οκτωβρίου του 2013 και 53,5% έναντι του Σεπτεμβρίου. Οι tour operators που προτιμούν περισσότερο οι Ρώσοι που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι ο «ημέτερος» Mouzenidis, ο Tez Tour και ο Biblio Globus.
Πολύ μεγάλη μείωση κατέγραψε, όμως, το ενδιαφέρον και για την Τουρκία, με μείωση 60% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 και 62% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Η Τουρκία έχασε έτσι την πρωτοκαθεδρία στη συγκεκριμένη κατάταξη υποχωρώντας στην τρίτη θέση, μετά την Αίγυπτο και την Ταϊλάνδη.
Η πρώτη σε δημοφιλία και ενδιαφέρον Αίγυπτος, κατέγραψε αύξηση ενδιαφέροντος κατά 31% σε σύγκριση με το 2013 και 29% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.
Η Ταϊλάνδη, από την άλλη, είχε μείωση ενδιαφέροντος 45,6% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2013, αλλά αύξηση 14% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.

Στο top ten μπήκαν τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Βιετνάμ.
Εντονότερο ήταν το ενδιαφέρον για την ίδια τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου