Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Αφίξεις στα αεροδρόμια: Αύξηση 10,5% στο πεντάμηνο και εμφανής επιβράδυνση του ρυθμού...

- Αθήνα και Θεσσαλονίκη συγκρατούν τη συνολική εικόνα
- Στο +3,4%, χωρίς Αθήνα, το πεντάμηνο και +1,6% ο Μάιος
- Πολύ θετικά, Πελοπόννησος και Κυκλάδες

Διατηρεί τις επιφυλάξεις του για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου ο ΣΕΤΕ, με αφορμή τα στοιχεία αφίξεων στα αεροδρόμια για το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαίου, που δείχνουν αύξηση 10,5%, κυρίως χάρη στις αυξήσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο...


... είναι βέβαιο ότι με θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης της ελληνικής Κυβέρνησης με τους δανειστές και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αλλά και την παραμονή του ΦΠΑ του τουριστικού πακέτου (διαμονή και εστίαση) σε ανταγωνιστικά επίπεδα, ο ελληνικός τουρισμός θα είναι σε θέση να υποστηρίξει την ελληνική οικονομία και να επιτύχει τόσο τους φετινούς όσο και τους στόχους των επόμενων ετών”. 
Ο Μάιος έκλεισε με αύξηση 6%, δηλαδή το χαμηλότερο ποσοστό αύξησης σε μηνιαία βάση από την αρχή του χρόνου ( Ο Απρίλιος είχε κλείσει με 7%).
Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία Ιανουαρίου – Μαΐου 2015 των κυριότερων αεροδρομίων της χώρας, κατά τον ΣΕΤΕ, η αύξηση που κατεγράφη οφείλεται αποκλειστικά στη συνεχιζόμενη σημαντική αύξηση της κίνησης των αεροδρομίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με ποσοστά 26% και 10% αντίστοιχα.
Μικτή παραμένει η εικόνα στην υπόλοιπη Ελλάδα με ανησυχητικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, παρατηρείται, στο πεντάμηνο, μικρή πτώση αφίξεων στους προορισμούς του Ηρακλείου Κρήτης και της Ρόδου με ποσοστά -3,6% και -2,8% αντίστοιχα.
Παράλληλα, οι προορισμοί των Κυκλάδων και της Πελοποννήσου συνεχίζουν την θετική τους πορεία, ενώ το Ιόνιο παραμένει σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.
Αν αναλύσουμε τα σχετικά στοιχεία περαιτέρω, διαπιστώνουμε ότι στο πεντάμηνο, χωρίς τα μεγέθη της Αθήνας, η αύξηση των αφίξεων βρίσκεται μόλις στο 3,4% ενώ ειδικά ο Μάιος, εμφανίζει αύξηση μόλις 1,6%
Ανά περιοχές και προορισμούς, τα Δωδεκάνησα έχουν μείωση 1,5% (πεντάμηνο), η Κρήτη μείωση περίπου 2%, το Ιόνιο αύξηση περίπου 2,5%, οι Κυκλάδες αύξηση 22,5%, η Πελοπόννησος πολύ δυνατά με 91,5% και τα υπόλοιπα με 4,7%.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου