Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Κλειστές τράπεζες: Χωρίς περιορισμούς στη χρήση καρτών οι ξένοι επισκέπτες

- Διαχειρίσιμες οι πρώτες ταξιδιωτικές συστάσεις
- "Επί ποδός πολέμου" ο τουριστικός κόσμος
- Αναμονή να... "ξυπνήσει" και το υπουργείο Τουρισμού

Οκ, το ζούμε και αυτό. Ξεκινάμε από το καλό, για τον ελληνικό τουρισμό. Οι ξένοι πολίτες που βρίσκονται στη χώρα μας ή που θα έρθουν τις επόμενες μέρες, δεν θα έχουν περιορισμούς στη χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών τους καρτών, εφόσον είναι ξένων τραπεζών. Πολύ σημαντικό αυτό…


…και ήδη αναμεταδίδεται παντού, από τα κανάλια και τα μέσα των τουριστικών φορέων.
Το άλλο, σχετικά καλό αυτό, είναι ότι οι ταξιδιωτικές συστάσεις που εκδόθηκαν από αρκετές χώρες – Μ. Βρετανία, Γερμανία, ΗΠΑ, Βέλγιο κ.λπ. – κινούνται σε ένα μάλλον ήπιο πλαίσιο, συμβουλεύοντας τους πολίτες τους που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, να έχουν παραπάνω μετρητά από το σύνηθες και να παρακολουθούν τα media και τις ιστοσελίδες των υπουργείων Εξωτερικών ή των πρεσβειών τους.
Κατά τα λοιπά, ο προορισμός Ελλάδα, οπωσδήποτε βρίσκεται σε δοκιμασία. Μαζικές ακυρώσεις δεν έχουν αναφερθεί ακόμα και στους προορισμούς επικρατεί προβληματισμός μεταξύ των τουριστών και γίνονται πολλά ερωτήματα στα ξενοδοχεία, στους εκπροσώπους των tour operators και στους τουριστικούς πράκτορες, αλλά δεν καταγράφεται γενικευμένη ανησυχία.
Ο τουριστικός κόσμος είναι σε συναγερμό. Σε όλους τους τουριστικούς φορείς και ειδικά στον ΣΕΤΕ επικρατεί «πυρετός» και έχουν ήδη καταστρωθεί σχέδια για τη διαχείριση της κατάστασης.
Από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ, δεν υπάρχουν... σημεία ζωής! Ίσως να γίνονται κάποιες συσκέψεις, αλλά μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχει ούτε μία αντίδραση ή πρωτοβουλία, ούτε καν κάποια δήλωση από τους υπουργούς, δηλαδή Γ. Σταθάκη και Ε. Κουντουρά.

Ελπίζουμε ότι θα αφυπνιστεί το σύστημα σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου