Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Νέα φορο-επιδρομή: Μπρος γκρεμός (ελληνική πρόταση) και πίσω ρέμα (δανειστές)...

Η "πάλη" των προτάσεων
με "γεύμα" την
επιχειρηματικότητα...

Όχι απλώς για σοκ, αλλά για “πυρηνικό όλεθρο” στην επιχειρηματικότητα, κάνουν λόγο οι επιχειρηματίες του τουρισμού, διαβάζοντας τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς στους θεσμούς (αυτών, τα έχουν ήδη διαβάσει...). Οι προτεινόμενοι πρόσθετοι φόροι για τις επιχειρήσεις έχουν αφήσει άφωνους…


… όσους επιχειρούν να τους υπολογίσουν και ιδίως όταν οι μισοί από αυτούς αφορούν τη χρήση που έχει κλείσει και οι άλλοι μισοί την τρέχουσα.
Από περίπου ένα δισ. ευρώ που έψαχναν αρχικά μέσω της έκτακτης εισφοράς του 2010 για τις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 5 εκατ. ευρώ, τώρα πάμε στα 1,2 δισ. ευρώ, με επέκταση στις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Για τη χρήση που έχει κλείσει, το 2014, επαναλαμβάνουμε.
Επιπρόσθετα, προτείνεται η αύξηση του φόρου εισοδήματος σε επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ από το 26% στο 29%. Στόχος, 450 εκατ. ευρώ.
Σε αυτά, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%, από 55%, που ίσχυσε πέρυσι.
Αν συνυπολογίσουμε και τις άμεσες και έμμεσες επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από τις αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ, τότε τα… κομπιουτεράκια, “καίγονται”. Βγάζουν… “error”.
Τι θα σημαίνει αυτό, δε, για επενδύσεις, απασχόληση, ανταγωνιστικότητα και όλα αυτά τα ... δαιμονοποιημένα, η συνέχεια σύντομα στις οθόνες μας. Όπως και για το τι έσοδα τελικά θα μαζευτούν.

Πως λέμε “game over”; Ε, περίπου έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου