Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Δύσκολο διήμερο εν όψει, χρειάζεται ψυχραιμία και προσεκτική ενημέρωση

- Ξεκίνησε ήδη η διεθνής "κάλυψη" με τις ουρές στα ΑΤΜ και στα βενζινάδικα...

Δύσκολο αυτό το ξημέρωμα και το πρωϊνό για όλους μας αλλά και για τον τουρισμό, που βρίσκεται ξανά ενώπιον νέων περιπετειών. Οι εικόνες από τον κόσμο που βγήκε άγρια μεσάνυκτα στους δρόμους και στήθηκε στα ATM...


...μετά τα μαντάτα του πρωθυπουργού μας, ότι θα πρέπει εμείς οι πολίτες να αποφασίσουμε για την πρόταση των δανειστών, μέσω ενός «ναι» ή ενός «όχι».
Μόλις τελείωσε το διάγγελμα, πολλοί Έλληνες αναζήτησαν ATM για να βγάλουν χρήματα ενώ κάποιες ουρές παρατηρήθηκαν και σε ορισμενα βενζινάδικα που διανυκτέρευαν (τώρα μένουν οι ουρές στα σούπερ μάρκετ, για να συμπληρωθεί το σκηνικό).
Είναι ευνόητο ότι οι περισσότεροι ξένοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην Αθήνα δεν έχασαν τέτοια ευκαιρία και άρχισαν αμέσως να μεταδίδουν τα πρώτα ρεπορτάζ με φωτογραφίες και πλάνα από τις ουρές. Ανάλογα και με το μέσο, είναι και το ύφος, «πανικού», κιτρινίλας ή απλώς ενημερωτικό.
Το ζήτημα είναι, βέβαια, ότι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες βρίσκονται στη χώρα μας και πολλοί άλλοι αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, καθώς θα είμαστε πλέον στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.
Ο κίνδυνος να δημιουργηθεί κλίμα ανασφάλειας, άμεσα αρνητικό για την Ελλάδα, που θα οδηγήσει σε νέο πάγωμα κρατήσεων αλλά και το χειρότερο, σε ακυρώσεις, είναι άμεσος.
Δεν θέλει και πολύ. Μόνο καιμόνο εικόνες τουριστών που θα πηγαίνουν σε ATM και δεν θα μπορούν να βγάλουν χρήματα - γιατί απλά θα έχουν αδειάσει και λόγω Σαββατοκύριακου δεν γίνεται να τροφοδοτηθούν από τις Τράπεζες – θα είναι αρκετές για να κάνουν μεγάλη ζημιά...

Δύσκολο προμηνύεται το διήμερο, χρειάζεται ψυχραιμία, σωστή και προσεκτική ενημέρωση και καλά αντανακλαστικά.
Εμείς, όπως ξέρετε, ειδησεογραφική ροή δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά έχουμε συντονιστεί πλήρως με το tornosnews και αυτό προτείνουμε για διαρκή ενημέρωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου