Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Μία έμμεση απάντηση στις φήμες: Οι ΠΥΤ παραμένουν στο υπουργείο Τουρισμού...

Η επιστροφή αρκετών από τους υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο υπουργείο Τουρισμού και στον ΕΟΤ, μεταξύ άλλων, τροφοδότησε πάλι τις φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα περί επικείμενων αλλαγών, εκ νέου, στο…


…υφιστάμενο σχήμα. Με κύριο χαρακτηριστικό, το ότι εξετάζεται η περίπτωση επιστροφής στον ΕΟΤ μέρους των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών που είχαν μεταβιβαστεί στο υπουργείο πέρυσι.
Χθες, για πρώτη φορά υπήρξε μία “επίσημη”, ας το πούμε έτσι, τοποθέτηση επί του θέματος από τον γ.γ. του υπουργείου Μ. Ζαχαράτο και τον αναπληρωτή γ.γ. του ΕΟΤ Κ. Βλαχογιάννη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε με όλους τους Προισταμένους των Περιφερειακών Υπηρεσιών (ΠΥΤ).
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατέστη σαφές – και μάλιστα με ιδιαίτερα κατηγορηματικό τρόπο, όπως μας είπαν – ότι οι ΠΥΤ παραμένουν στο υπουργείο και πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια νέα αλλαγή.
Η έμφαση ήταν βέβαια για τις ΠΥΤ. Αλλά αν σκεφθεί κανείς ότι οι Περιφερειακές Υπηρεσίες αποτελούν κομβικό μέρος του μηχανισμού για σειρά αρμοδιοτήτων και ενεργειών, τότε μικραίνει κατά πολύ και η… “λίστα” αρμοδιοτήτων που θα μπορούσαν να επιστρέψουν στον ΕΟΤ.
Ως προς αυτό, οψόμεθα…
Ως προς τη σύσκεψη, ουσιαστικά ήταν μία συνάντηση εργασίας για ενημέρωση της νέας ηγεσίας, καταγραφή ζητημάτων και ανταλλαγή απόψεων για σειρά θεμάτων που χειρίζονται ή καλούνται να χειριστούν οι ΠΥΤ. 

1 σχόλιο:

  1. Κατά την ταπεινή μου άποψη χωρίς την επιστροφή των ΠΥΤ (και των αρμοδιοτήτων που αυτές συμπαρασύρουν) τίθεται ευθεέως ζήτημα ύπαρξης του ΕΟΤ. Τουλάχιστον με την σημερινή του μορφή και δομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή