Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Διαβάσαμε: Για τη διόλου ευκαταφρόνητη αξία των φιλοδωρημάτων

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που παράλληλα φωτίζει και μία πτυχή της τουριστικής δραστηριότητας που δεν έχει αναδειχθεί ιδιαίτερα μέχρι σήμερα. Το ύψος των φιλοδωρημάτων που αφήνουν οι έλληνες και ξένοι επισκέπτες στους εργαζόμενους...


...του ευρύτερου τουριστικού τομέα, αποτιμάται συνολικά σε ένα ποσό της τάξης των 120 εκατ. ευρώ και αποτελεί έναν πρόσθετο σημαντικό πόρο για τις εκατοντάδες χιλιάδες απασχολούμενους στις τουριστικές υπηρεσίες.
Πόρος, ο οποίος φυσικά, αυξάνει ή μειώνεται, εξαρτάται άμεσα από την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης αλλά και από τη ποιοτική σύνθεση του τουριστικού ρεύματος.  
Η καταγραφή και εκτίμηση αυτού του μεγέθους, μπορεί να αναδεικνύεται τώρα για την περίπτωση της Ελλάδας, αλλά διεθνώς είναι ένας «δείκτης» που έχει εντοπιστεί και παρακολουθείται συστηματικά, σε αρκετούς προορισμούς.
Όπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή», τα φιλοδωρήματα όχι απλώς συγκαταλέγονται στα έσοδα και στα οφέλη της τουριστικής δραστηριότητας, αλλά υπάρχουν και ειδικές καμπάνιες που στοχεύουν στην περαιτέρω ενθάρρυνση των πελατών να αφήνουν φιλοδωρήματα.

Ενδιαφέρον είναι και το ότι οι πιο γενναιόδωροι πελάτες διεθνώς είναι οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου