Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Της Ημέρας: Θράσος και εμείς, να θέλουμε ελληνικό (τον) τουρισμό!

Αγαπητό μου lobby,

εντάξει, 253% και κάτι, αύξηση στον συντελεστή ΦΠΑ στη διαμονή, είναι προφανώς ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Και είναι και ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα του τι πραγματικά τους νοιάζει. Είναι σαν να μας λένε ότι δεν είμαστε άξιοι εμείς να έχουμε ελληνικό τουρισμό. Καλύτερα, σιγά-σιγά…


…να αρχίσουμε να τον παραδίνουμε στα δικά τους συμφέροντα. Θέλετε να είστε και ξενοδόχοι οι Έλληνες και να τα πηγαίνετε και καλά; Να “βλέπετε” 25 εκατομμύρια αφίξεις; Τι λέτε ωρέ!
Και με άμεση ισχύ, από αύριο κιόλας, να τελειώνουμε μία ώρα αρχίτερα.
Και τα εστιατόρια, πολλά είναι. Να κλείσουν τα μισά και βλέπουμε.
Τα υπόλοιπα δεν απασχολούν ιδιαίτερα. Θέσεις εργασίας, τοπικές οικονομίες, επενδύσεις κοκ, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Θα τα βρει η “υπερεσία” των θεσμών, αργότερα.
Τι να πει και η κυβέρνηση. Ίσα-ίσα που έτσι όπως θα γίνει ο τουρισμός, αν περάσει αυτή η πρόταση “όλα στο 23%”, αρκετοί στους κόλπους και στα πέριξ της, θα ανανεώσουν το ρητορικό τους ρεπερτόριο για τα τηλεοπτικά παράθυρα. Εκεί που θα φθάσει η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, θα έχουν να λένε άλλα πέντε χρόνια.
Δηλαδή, να λένε αυτοί που κυβερνούν σε εμάς που κυβερνιώμαστε τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει.
Από την άλλη κουδουνάει εκνευριστικά στα αυτιά μου, αυτή η διαβεβάιωση της Έλενας ότι τη διαβεβαίωσε ο Βαρουφάκης πως κατά πάσα (δια)βεβαιότητα, το ότι δεν θα ληφθούν μέτρα που θα πλήττουν την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού, ειδικά εντός της περιόδου, είναι διαβεβαιωμένο.
Διαβεβαιωθήκαμε πλήρως.
Ευτυχώς, πάντως, που εξασφάλισε τη στήριξη της κυβέρνησης της Νοτίου Κορέας στον ελληνικό τουρισμό, πρόσφατα.
Και ο Έλληνας που, κουτσά-στραβά, ήθελε να κάνει και λίγες διακοπές φέτος; Χα! Πάρε και ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα, πάρε και ταβέρνες, πάρε και πλοία και αεροπλάνα.
Και σιγά μην δεν ξέρω τι θα απαντήσει στο “με ή χωρίς απόδειξη;”.
Προβλέπω ότι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, το “Όχι” θα αποκτήσει και άλλη ερμηνεία. “Όχι απόδειξη”!
Ετσι έχουν τα πράγματα, σήμερα. Μέχρι τη Δευτέρα τα ξημερώματα, θα δούμε τι θα απογίνουμε. Αλλά την κολώνα που λέγεται τουρισμός, θα την έχουν αφήσει… υποστήλωμα.
Φοβάμαι ότι το... "Κούγκι" είναι ήδη εδώ, αλλά το φυτίλι μας το άναψαν άλλοι!
Με αγάπη (επί ξύλου κρεμάμενη)

angel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου