Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Κίνηση: Η Αθήνα "αντέχει" και αντισταθμίζει τη συνολική εικόνα...

Είναι σαφές από τους πρώτους μήνες του έτους, ότι η Αθήνα «καθαρίζει το τοπίο», μέχρι στιγμής, φέτος, ως προς την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, τουλάχιστον βάσει αφίξεων στα αεροδρόμια. Καταγράφοντας μία αύξηση ξένων επισκεπτών που κινείται σταθερά γύρω στο 28% τους πρώτους...


...πέντε μήνες του χρόνου (είχε φθάσει και υψηλότερα) η πρωτεύουσα αφενός μεν συνεχίζει να ανακτά χαμένο έδαφος από την εξαετία της κρίσης, αφετέρου δε συγκρατεί σε θετικό πρόσημο τη συνολική εικόνα της κίνησης στη χώρα.
Και αυτό το τελευταίο γιατί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια τον Μάιο, έχουν υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά ποσοστά αύξησης και σε ορισμένους προορισμούς, εμφανίζουν και μείωση.
Οι λόγοι αυτής της διαφορετικής εικόνας, είναι πολλοί και αντικείμενο ξεχωριστής ανάλυσης. Ωστόσο, η σκέψη του τουριστικού κόσμου της Αθήνας, είναι κυρίως μία: Θα τα καταφέρουμε να συνεχίσουμε έτσι ή θα έρθουν, πάλι, τα πάνω, κάτω;
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, η κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, φθάνοντας το 1,65 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 22,3% τον Μάιο του 2014. Η μέση αύξηση της επιβατικής κίνησης στο α' πεντάμηνο του έτους είναι της τάξης του 23,7%.
Τον Μάιο τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και εξωτερικού, αυξήθηκαν σε παραπλήσιο ποσοστό (22,1% και 22,4% αντίστοιχα). Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, οι Έλληνες ταξιδιώτες κατέγραψαν άνοδο 15% και οι ξένοι αυξήθηκαν κατά 28%.
Συνολικά το α' 5μηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια, διακινήθηκαν, δηλαδή, 1 εκατομμύριο περισσότεροι επιβάτες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Η κίνηση εσωτερικού, στο 5μηνο, αυξήθηκε κατά 28,2%, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση κατέγραψε αύξηση κατά 22,4%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες αυξήθηκαν κατά 20% και οι ξένοι, όπως προαναφέραμε, κατά 28%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου