Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Η παραδρομή Φλαμπουράρη για τον ΦΠΑ που σόκαρε τον τουριστικό κόσμο!

"Πόσο είπε;!;!"*

Τι… "γυμνάσιο" ήταν αυτό Σάββατο πρωί κ. Φλαμπουράρη μας; Έφυγαν καφέδες από χέρια, γύρισαν μάτια ανάποδα, αναποδογύρισαν τραπέζια, άναψαν τα τηλέφωνα!!! Η δήλωση του υπουργού Επικρατείας στο Mega ότι ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία κλείδωσε στο 23%, κυριολεκτικά...


...κεραυνοβόλησε τον ξενοδοχειακό και τον τουριστικό κόσμο, καθώς μεταδόθηκε αστραπιαία από άκρη σε άκρη της χώρας.
Τα τηλέφωνα μεταξύ των τουριστικών παραγόντων αλλά και των δημοσιογράφων και ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης, πήραν «φωτιά» και όλοι προσπαθούσαν να συνέλθουν από το... αδιανόητο και να καταλάβουν τι έγινε. Ο κακός χαμός έγινε!
Στο μεταξύ, θα πρέπει να έπεσαν τηλέφωνα και μηνύματα και στον ίδιο τον υπουργό, καθώς λίγα λεπτά αργότερα και αφού είχε μεσολαβήσει ένα διαφημιστικό διάλειμμα, ανακάλεσε λέγοντας ότι εννοούσε 13% και όχι 23%, το οποίο το ανέφερε «εκ παραδρομής».
Και τότε άρχισε και η καρδιά των τουριστικών να επιστρέφει στη θέση της.
Μεταξύ μας, βέβαια, ήδη η αύξηση στο 13% συνιστά τεράστια επιβάρυνση για τα ξενοδοχεία – τα’ χουμε πει και γράψει δεκάδες φορές αυτά – και η ζημιά μπορεί να μετριαστεί ελαφρώς μόνον αν και η εστίαση παραμείνει εκεί που βρίσκεται τώρα.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή το επιχείρημα του υπουργού Επικρατείας ήταν ότι τα ξενοδοχεία είναι ο μοναδικός κλάδος που κερδίζει και πρέπει να πληρώσει, ας καταλάβει τουλάχιστον ότι ο ΦΠΑ δεν είναι φόρος επί των κερδών και των αποτελεσμάτων, αλλά φόρος που κατά κύριο λόγο, επιβαρύνει το προιόν, την ανταγωνιστικότητά σου και εν τέλει τον πελάτη.
Και αν χάσεις πελάτες, και έσοδα από ΦΠΑ χάνεις αλλά και πάρα πολλά άλλα στην αλυσίδα της τουριστικής αγοράς.

Απλά πράγματα, αλλά ας ηρεμήσουμε λίγο μετά το ηλεκτροσοκ και επανερχόμαστε...

* The Desperate Man, Gustav Courbet, 1845

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου