Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

'Η "αλήθεια" της WSJ πονάει περισσότερο...

Ο υφυπουργός Νικητιάδης βγήκε «μπροστά» και επιχείρησε να απαντήσει στα όσα καταλογίζει στη χώρα μας η Wall Street Journal. Όπως επισημαίναμε χθες, το δημοσίευμα της WSJ «πλήγωσε» το κυβερνητικό επιτελείο, πόσω μάλλον από τη στιγμή που η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι

και από τα αγαπημένα έντυπα τουλάχιστον δύο υπουργών (τρομάρα μας...).

Δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει άλλη επίσημη απάντηση από τον εκπρόσωπο Πεταλωτή ή άλλη κρατική αρχή – συνηθίζεται να απαντούν και οι πρέσβεις σε τέτοια δημοσιεύματα -  αλλά το γεγονός ότι η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις στελεχών επενδυτικών σχημάτων που προσπαθούν να υλοποιήσουν τουριστικές επενδύσεις στην χώρα μας δίνει στο δημοσίευμα και άλλη βαρύτητα από εκείνη που θα είχε μια ανάλυση ή ένα απλό σχόλιο.
Η απόπειρα απάντησης του υφυπουργού Νικητιάδη έγινε μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ, εδώ.
Δύο σχόλια από τη  δική μας πλευρά. Πρώτον, για την ΤΕΜΕΣ και το Costa Navarino είναι... οικουμενικώς γνωστό ότι αφενός μεν η διαδικασία υλοποίησης της επένδυσης αυτής ήταν πραγματικά «μνημείο γραφειοκρατίας», αφετέρου δε, αφού δεν ανακάλυψε η WSJ την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ βάσει της οποίας, λίγο-πολύ θεωρεί ότι... κακώς έγινε όλη αυτή η επένδυση, ας μην μιλάει καθόλου! Αν ανακαλύψουν και το θέμα του ΣτΕ, εκεί να είτε δημοσιεύματα που θα «σκάσουν»!
Δεύτερον, το «πατριωτικό φιλότιμο» στο οποίο παραπέμπει για τις δηλώσεις των αναφερόμενων στο δημοσίευμα. Κατανοητό αυτό που λέει, αλλά και από την άλλη, όταν τρως καταπρόσωπο το μεγαλείο της ελληνικής γραφειοκρατίας προσπαθώντας να υλοποιήσεις μια επένδυση για σειρά ετών και βιώνεις και εκ των έσω το πως λειτουργεί το «κατεστημένο σύστημα», πόσο σθεναρό μπορεί να είναι το εθνικό μας αίσθημα;
Όπως λέγαμε και χθες, πόσο καλό είναι για τη χώρα το να φθάνουμε στο σημείο να κινητοποιείται ή να ευαισθητοποιείται το πολιτικο-κυβερνητικό μας σύστημα, επειδή πέφτει «κράξιμο» από ένα ξένο έντυπο για ζητήματα που είναι γνωστά χρόνια τώρα και υποτίθεται όλο αντιμετωπίζονται και όλο τα ίδια μένουν.
Κατά τα άλλα, πάλι καλά που «βγήκε» να απαντήσει, έστω και προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου