Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Θυμηθήκαμε! (Μέγα - και παλιό - το της θαλάσσης... "σχέδιο"!)

Kάτι μας θύμιζε αυτό το «σχέδιο» περί δημιουργίας μαρινών σε λιμάνια και θαλασσίου τουρισμού και άλλα τινά που ευαγγελίζεται τελευταία το νεοσύστατο Θαλασσίων Υποθέσεων. Λόγω... αντικειμένου, βάλαμε τον shark να ψάξει λίγο και δεν άργησε να βρει ότι

είναι σχεδόν «καρμπόν» το σχέδιο που είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2000 επί υπουργίας Νίκου Χριστοδουλάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Τότε, λέει, θα εξεταζόταν σε 601 σημεία (!) η δυνατότητα δημιουργίας χώρων ελλιμενισμού. Τώρα, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κάνει λόγο για περίπου... 800.
Δημοσιεύματα της εποχής έγραφαν λοιπόν κατ΄ αντιστοιχία των σημερινών δημοσιευμάτων ότι «σημαντικό ρόλο στον σωστό χωροταξικό και οικονομικό σχεδιασμό για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου τουριστικών λιμένων κάθε είδους αναμένεται να θεσμοθετηθεί με το Eθνικό Σύστημα Λιμένων Aναψυχής. Για τον σκοπό αυτό υπάρχει σχετική μελέτη στην οποία μεταξύ άλλων καταγράφονται οι υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις κάθε είδους σε 601 θέσεις σε όλη τη χώρα ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα αξιοποίησης και μετατροπής τους εν όλω ή εν μέρει σε λιμένες για την εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής.
Eπίσης, προτείνονται κατά ζώνη ναυσιπλοΐας οι πρόσφορες και κατάλληλες θέσεις για δημιουργία τουριστικών λιμένων κάθε είδους αφού συνεκτιμηθούν κριτήρια χωροταξικά περιβαλλοντικά αναπτυξιακά η υφιστάμενη και προσδοκώμενη ζήτηση η προσπελασιμότητα κ.λ.π.
Έτσι, εκτός από ένα πρωτεύον σύστημα Tουριστικών Λιμένων με πλήρεις εξυπηρετήσεις θα δημιουργηθεί και ένα δευτερεύον σύστημα αγκυροβολίων που θα δρα και υποστηρικτικά στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου πλέον δικτύου τουριστικών λιμένων σε εθνικό επίπεδο».
Σαν να μην πέρασε μία ημέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου