Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μέχρι και το... Μνημόνιο "επιστρατεύεται"

Το ότι έχει ανάψει ένα «μπουρλότο» στο ΥΠΠΟΤ, εσχάτως, σχετικά με το θέμα των Γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ, έχει ανάψει. Από τα πήγαινε-έλα τις τελευταίες μέρες αποφάσεων και φακέλων, τα τηλέφωνα και τις συσκέψεις μέχρι την... προετοιμασία της συνάντησης στα μέσα Ιανουαρίου.

Το μεγάλο ενδιαφέρον, βέβαια, το «ζουμί» κατά το λαικώς λεγόμενον, βρίσκεται στις πρώτες ενημερώσεις που άρχισαν να παραδίδονται από τα δικηγορικά γραφεία με λεπτομερείς αναφορές για κάθε περίπτωση υπαλλήλου και απασχολούμενου ξεχωριστά.
Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή, πέραν του ότι φαίνεται –επαναλαμβάνουμε – φαίνεται, ότι το κόστος απολύσεων ή λύσεως συμβάσεων σε κάποιες χώρες θα είναι «βαρύ» και αν υπάρξουν προσφυγές από τους θιγόμενους, θα είναι και «βαρύ» και «ασήκωτο»!
Για αυτό και όπως μαθαίνουμε, έχει δοθεί «κατεύθυνση» – δεν είμαστε ακόμα απολύτως βέβαιοι ποιος το σκέφθηκε ακόμα αλλά έχουμε έναν «ύποπτο» - να εξεταστεί αν η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, λόγω Μνημονίου κ.λπ., μπορεί να προσφέρει νομικά «παράθυρα» ή «επιχειρήματα» για τον περιορισμό αυτού του κόστους...
Κατά τα άλλα, η κινητικότητα για το θέμα στο "σύστημα", ύστερα από την απαράδεκτη και εξοργιστική απραξία σχεδόν ενός χρόνου, άρχισε να προκαλεί και ποικίλες αναφορές και «διαρροές», όπως εδώ , στο στυλ ότι "ελήφθησαν αποφάσεις" και "ασχολούνται με το θέμα", χωρίς, όμως  κάποια συνολική ή αναλυτική εικόνα ή κάποια πληροφορία που να μην είναι, ήδη, γνωστή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου