Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Τέρμα τα οπίσθια" στη τουριστική διαφήμιση της Ελλάδας!

Μία βαρυσήμαντη και εξόχου σημασίας παρέμβαση τουριστικής πολιτικής, επί της  νέας στρατηγικής επικοινωνίας και προβολής του ελληνικού τουρισμού που ευαγγελίζεται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ είχαμε χθες, μέσω της  αυστριακής εφημερίδα Der Standard.

Τι; Νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα; Χα!
Και για να μην λέτε πάλι ότι εμείς φταίμε και υπερβάλουμε, αντιγράφουμε από το σχετικό θέμα της Deutsche Welle:  «Η εφημερίδα επιγράφει το ρεπορτάζ της για την κατάσταση του τουρισμού στην Ελλάδα με τον τίτλο «Τέρμα με τις ωραίες γυναίκες μπροστά στη θάλασσα». Ο τίτλος αναφέρεται στις δηλώσεις του υφυπουργού Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα είπε πως η διαφημιστική εκστρατεία της Ελλάδας για τον τουρισμό θα αλλάξει περιεχόμενο.
«Έχουμε θέατρα, στα οποία μπορεί να καθίσει κανείς, εκεί που κάποτε καθόταν ο Σοφοκλής. Έχουμε ταβέρνες, ωραία μουσεία. Αλλά όλα αυτά τα παραμελήσαμε. Χρόνια ολόκληρα κάναμε διαφήμιση με ωραίες γυναίκες, οι οποίες έδειχναν τα ωραία οπίσθια τους μπροστά στη θάλασσα. Τώρα τελειώνουμε μ' αυτά».
Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα «πως η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας σχεδιάζει μια αλλαγή. Από την επιτυχία της εξαρτώνται πολλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας παίζει καταλυτικό ρόλο στον αγώνα κατά της οικονομικής μιζέριας. Για να μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας. Ώθηση μπορεί να προέλθει μόνο από τον τουρισμό και τις εξαγωγές».
Η δική μας απορία είναι αν με αυτή τη δήλωση ο υφυπουργός Νικητιάδης χαρακτηρίζει τις μέχρι τώρα διαφημιστικές εκστρατείες της Ελλάδας ως «των... οπισθίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου