Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ερχεται "κύμα" αντιδράσεων για τον Επενδυτικό Νόμο

«Σιγοβράζει» πάλι ο τουριστικός κόσμος, με αφορμή το σχέδιο του Επενδυτικού Νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Μετά τις πρώτες "προπαρασκευαστικές βολές" από την πλευρά του ΣΕΤΕ, αναμένονται τις επόμενες μέρες

και οι έντονες αντιδράσεις και άλλων κλάδων και φορέων.
Αντιδράσεις που ως προς τον Τουρισμό, τουλάχιστον, κινούνται προς δύο κύριες κατευθύνσεις:
Πρώτον, ως προς την «απαράδεκτη και καταστροφική», όπως χαρακτηρίζεται, οριζόντια προσέγγιση όλων των περιοχών της χώρας, με αδιάκριτη εφαρμογή των κινήτρων για κάθε μορφής επένδυση. Οι περισσότεροι τουριστικοί παράγοντες θεωρούν αυτήν τη διάσταση εντελώς «παιδαριώδες λάθος» που καταμαρτυρεί «ασχετοσύνη» για τις ιδιαιτερότητες του τουριστικού τομέα.
Δεύτερον, σε επίπεδο κλαδικό, επειδή πολλές επιχειρήσεις εξαιρούνται από τα κίνητρα.
Πρώτη αντίδραση τέτοιας μορφής, έρχεται από την Συνομοσπονδία των ενοικιαζόμενων δωματίων, η οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την «ονομαστική εξαίρεση του συνόλου των επιχειρήσεων μας από την αναπτυξιακή προοπτική εν μέσω της οξύτατης οικονομικής κρίσης», η οποία, όπως τονίζεται, θα οδηγήσει στην επέκταση άνευ όρων της οικονομικής δυσπραγίας 40.000 επιχειρήσεων και των οικογενειών τους.
«Απαιτούμε από το υπουργείο περιφερειακής ανάπτυξης να εγκαταλείψει την κοντόφθαλμη άποψή του για τον τουρισμό και να εντάξει το σύνολο των επιχειρήσεών μας στα νέα αναπτυξιακά κίνητρα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου