Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

"Δάκτυλος" τουρισμού πίσω από τη ρύθμιση για τις εισφορές...

Ούτε μία εβδομάδα δεν πέρασε από την μέρα που ο ΣΕΤΕ  διατύπωσε την πρόταση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για όσες τουριστικές επιχειρήσεις είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και χθες ακούσαμε τη σχετική εξαγγελία,

από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη!
Αυτή η πρόταση που όταν τη δημοσιοποιούσε ο α' αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης θεωρήθηκε και αρκετά «προχωρημένη» για τα ελληνικά δεδομένα και περίπου έτσι σχολιάστηκε γενικά, θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες η Λ. Κατσέλη!
Πέραν της διαπίστωσης ότι από τον τουριστικό κόσμο ξεκίνησε αυτή η ιστορία και θα ωφεληθούν και οι υπόλοιποι, τρία τινά για αυτήν την εξέλιξη:
Πρώτον, πρόκειται για σημαντικό μέτρο που θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις και στην απασχόληση.
Δεύτερον, δεν διάβασε φυσικά ο κ. Κουτρουμάνης τον Ανδρεάδη και την άλλη μέρα «εμπνεύστηκε» ολόκληρη ρύθμιση... Προϋπήρξε μεγάλη προεργασία και σειρά συναντήσεων, πιέσεων και διαβουλεύσεων.   
Τρίτον, για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του, ο συνδικαλισμός του Τουρισμού κινείται μεθοδικά, συστηματικά και κυρίως, συντονισμένα. Για πρώτη φορά επίσης, υποβάλει τεκμηριωμένες προτάσεις και εντέχνως, προβάλλει πρωτίστως επιχειρήματα και όχι απλώς αιτήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου