Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Αναμένοντας τα νεότερα και οριστικά για ΦΠΑ και Αναπτυξιακό...

Με κρίσιμα ζητήματα ακόμα «ανοικτά» μπαίνει στην τελευταία εβδομάδα του χρόνου ο τουρισμός, περιμένοντας τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Ο ακριβής προσδιορισμός της μείωσης του ΦΠΑ στο 6,5% για…

…τις υπηρεσίες διαμονής και η εξειδίκευσή του στις υπηρεσίες, ακριβώς που αυτή θα αφορά (π.χ. δωμάτιο, πρωινό κ.λπ.) είναι το σημαντικότερο σε επίπεδο χρόνου, καθώς θα πρέπει να ισχύσει από το ερχόμενο Σάββατο και επηρεάζει τις πωλήσεις των ξενοδοχείων και των άλλων τουριστικών καταλυμάτων.
Αμέσως μετά αναμένεται η κατάθεση του νέο Αναπτυξιακού Νόμου, ο οποίος, όπως καθολικά συνέκλιναν οι τουριστικοί φορείς, όχι απλώς δεν ευνοεί τον τουρισμό, τις τουριστικές επενδύσεις και την ανάπτυξη, αλλά αντιθέτως μπορεί να έχει και «καταστροφικά αποτελέσματα»!
Και μετά, μπαίνουμε στη διελκυστίνδα του χρόνου, τρόπου και κόστους προβολής και διαφήμισης της χώρας για τη νέα τουριστική περίοδο.
Κάποιοι κακεντρεχείς, σχολιάζουν σχετικά ότι «εδώ θα γελάσουμε!», αλλά η πλειονότητα του τουριστικού κόσμου, μάλλον δεν το βλέπει ως αστείο το ζήτημα.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου