Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Από σήμερα τα... "προεόρτια" στον ΕΟΤ

Αν όχι περιπετειώδεις, σίγουρα διόλου βαρετές, προμηνύονται οι επόμενες δέκα μέρες στον ΕΟΤ, αρχής γενομένης από σήμερα. Πέραν της Γενικής Συνέλευσης που είναι προγραμματισμένη να αρχίσει σε λίγη ώρα και κατά τη διάρκεια της οποίας,

αναμένεται να ληφθεί κάποια οριστική και όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική απόφαση για τη συνέχεια ή μη, αυτής της ιδιότυπης μορφής κινητοποιήσεων που ακολουθείται την τελευταία εβδομάδα με τις τρίωρες στάσεις εργασίας, έχουμε και μια... «σεκάνς» κρίσεων και αρχαιρεσιών.
Σήμερα, επίσης, υποτίθεται ότι αρχίζουν οι κρίσεις διευθυντών στον Οργανισμό. Και δεν γίνεται και αλλιώς, όσο και αν το θέλουν κάποιοι, καθώς, προ ημερών, κατέφθασε και στον ΕΟΤ (πήγε γενικά σε δημόσιο τομέα) το κατεπείγον «φιρμάνι» από το υπουργείο Εσωτερικών που ξεκαθάριζε ότι οι κρίσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, επ’ απειλή πειθαρχικών ποινών.
Αυτό που ακούγεται, πάντως, είναι ότι θα ξεκινήσουν οι κρίσεις από τις ΠΥΤ. Γιατί όχι κεντρικά; Γιατί όπως ξέρουμε, υπάρχουν δύο-τρεις περιπτώσεις που, όπως και αν το δει κάνεις λόγω των εξελίξεων των τελευταίων μηνών, κάνουν «τζιζζζ» για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ. Έλα, όμως, που είναι και πολύ ψηλά στην κατάταξη βάσει μορίων και προσόντων...
Πάμε παρακάτω. Το Σάββατο, έχουμε τις εκλογές για την ανάδειξη των δύο αιρετών μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Ακούμε πολλά και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Με πολύ ενδιαφέρον.
Τέλος, στις 16 του μήνα, την άλλη Πέμπτη, γίνονται κατά πάσα πιθανότητα οι κρίσεις των Γενικών Διευθυντών του ΕΟΤ, από το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΥΠΕΣ.
Θα λέγαμε ότι εκεί τα πράγματα είναι κατά τι πιο σύνθετα. Όχι τόσο ως προς τα πρόσωπα, αλλά ως προς τη δυνατότητα που θα μπορούσε να έχει –θεωρητικά, πάντα, γιατί σιγά μην συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα – κάποια πολιτική ηγεσία να επηρεάσει τις κρίσεις. Και να υπάρξουν, π.χ., μεγάλες ανατροπές στην κατάταξη...
Για την ιστορία και όπως έχουμε μάθει, βάσει μορίων, στις μεν κρίσεις Γενικών Διευθυντών η κατάταξη των αιτούντων έχει ως έξης, Μ. Μαρκοπουλιώτου, Π. Ευσταθίου, E. Δέδε, M. Μάρακα, A. Χατζηδάκης και άλλο ένα όνομα, το οποίο δυστυχώς δεν συγκρατήσαμε.
Στις κρίσεις διευθυντών του ΕΟΤ έχουμε, πάλι βάσει μορίων, τους Α. Βαρελά, Π. Ευσταθίου, Σ. Λαζάριδου, Ε. Δέδε, Μ. Μάρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου