Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Στα 7 δισ. Ευρώ ο "λογαριασμός" για την Οικονομία λόγω απωλειών στον τουρισμό

Στα 7 δισ. ευρώ αποτιμώνται οι απώλειες για την ελληνική οικονομία εν γένει, την διετία 2009-2010 λόγω της μείωσης που κατεγράφη στα βασικά τουριστικά μεγέθη της χώρας, τόσο ως προς

τον εισερχόμενο όσο και ως προς τον εσωτερικό τουρισμό!
Αυτή είναι η σοκαριστική εκτίμηση του ΣΕΤΕ, όπως δόθηκε σήμερα από την ηγεσία του Συνδέσμου κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησής τους με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, εν όψει εορτών.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ‘α αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδης, το 2010 κλείνει σχεδόν με τις ίδιες αφίξεις του 2009 με μείωση που εκτιμάται ότι περιοριστεί στο 0,5%, αλλά με σημαντική μείωση της τάξης του 7% στα έσοδα.
Ωστόσο, σε επίπεδο διετίας, η πτώση ανήλθε σχεδόν στο 7,5% στις αφίξεις και στα έσοδα περίπου 18% ή αν το δούμε σε απόλυτους αριθμούς, συνολικά υπήρξε απώλεια 3,3 δισ. Ευρώ στα άμεσα τουριστικά έσοδα και περισσότερα από 7 δισ. Ευρώ (!) στην ελληνική οικονομία, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 3% του ΑΕΠ.
Αυτό σημαίνει ότι οι απώλειες στον Τουρισμό, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το μισό στις απώλειες του ΑΕΠ της χώρας τη συγκεκριμένη διετία!
Να το πούμε και ανάποδα;
Αν ο τουρισμός είχε υποστηριχθεί και ενισχυθεί και δεν είχε καταγράψει τις απώλειες που είδαμε το 2009 και το τρέχον έτος, τότε η μείωση του ΑΕΠ της Ελλάδας στη διετία, θα ήταν περίπου η μισή!
«Data talks, bulshit walks», όπως λένε και οι Αμερικάνοι…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου