Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αναπτυξιακός μεν αλλά όχι για ξενοδοχεία...

Έκτος νέου Αναπτυξιακού Νόμου, εφόσον αυτός παραμείνει ως έχει σήμερα, μένει η πλειονότητα των ελληνικών ξενοδοχείων και αρκετών άλλων τουριστικών επιχειρήσεων. Αυτό είναι

Το πρώτο βασικό συμπέρασμα των ξενοδοχειακών και τουριστικών φορέων ως προς τις προβλέψεις του επενδυτικού νόμου που παρουσιάστηκαν χθες και τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση.
Όπως έλεγε χαρακτηριστικά χθες ξενοδοχειακός παράγοντας, «τα ¾ των κινήτρων και των προβλέψεων δεν έχουν εφαρμογή στις περιπτώσεις των ελληνικών ξενοδοχείων αυτή τη στιγμή».
Όπως σχολιάζαμε χθες, αυτό που πραγματικά αιφνιδίασε και εξέπληξε τον τουριστικό κόσμο, είναι το γεγονός ότι δεν ελήφθη καθόλου υπόψη η διαδικασία διαβούλευσης που είχε ξεκινήσει επί θητείας Λ. Κατσέλη, η οποία είχε αποδεχθεί ορισμένες παρατηρήσεις για βελτιώσεις των ρυθμίσεων, βελτιώσεις στις οποίες δεν είχε αντιδράσει αρνητικά όταν τέθηκαν υπόψη του ο κ. Χρυσοχοϊδης.
Επιπρόσθετα και ο Π. Γερουλάνος είχε δώσει διαφορετική εικόνα στον τουριστικό κόσμο, ως προς τις προβλέψεις του νέου Επενδυτικού Νόμου.
Ωστόσο, το «αποτέλεσμα», καταμαρτυρεί πολύ απλά, δύο πράγματα. Ότι, πρώτον, καμία από τις προτάσεις και συμφωνηθείσες αλλαγές δεν ελήφθη υπόψη και οι ρυθμίσεις «επέστρεψαν» στην προ βελτιώσεων Κατσέλη κατάσταση!
Και δεύτερον, ότι ουδείς, σε επίπεδο υπουργικό, αρμόδιος ή συναρμόδιος, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα του τουρισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου