Σημαντική ανατροπή στον κλαδικό χάρτη της ελληνικής Ξενοδοχίας, επαπειλείται το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς η αθέτηση δέσμευσης από το υπουργείο Εργασίας, οδηγεί μεγάλο αριθμό ξενοδόχων στον...
...αποχαρακτηρισμό των μονάδων τους - δυναμικότητας μέχρι 10 δωματίων - από ξενοδοχεία και την ένταξη τους στο δυναμικό των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων!
Σύμφωνα με πληροφορίες και βάσει κάποιων πρώτων εκτιμήσεων, δυνητικά, αυτή την επιλογή μπορεί να ακολουθήσουν περίπου 1.500 ξενοδοχεία, με μέσο όρο δυναμικότητας κάθε μονάδας τα 7 δωμάτια!
Μιλάμε για περίπου το 15% του ξενοδοχειακού δυναμικού!
Αιτία είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, δεν έχει προχωρήσει νομοθετική διάταξη η οποία, όπως είχε δεσμευτεί στον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γιώργο Τσακίρη. ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιρεί τους ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ.
Επιπροσθέτως, ο υπουργός είχε δεσμευθεί ότι μέσω της συγκεκριμένης ρύθμισης που καταρτιζόταν ειδικά για τους ξενοδόχους και θα εντασσόταν σε Νομοσχέδιο του υπουργείου, οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες θα τύγχαναν ανάλογης ασφαλιστικής μεταχείρισης με τις αντίστοιχης δυναμικότητας επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων.
Το ΞΕΕ είχε ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας την ασφαλιστική εξομοίωση των ιδιοκτητών ξενοδοχείων με δυναμικότητα κάτω των 10 δωματίων, που είναι παραδοσιακά καταλύματα, με τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, που εξαιρούνται από την ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε. Επίσης, είχε ζητήσει την υπαγωγή όλων των ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχειακών καταλυμάτων στον ΟΓΑ με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια και την προέλευση των εισοδημάτων.
Παράλληλα, είχε επιδιωχθεί να υπάρξει περίοδος ανοχής έως ότου επιτευχθεί οριστική διευθέτηση μέσω του νόμου των υπόχρεων για ασφάλιση ξενοδόχων στον ΟΑΕΕ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου