Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Atalanti Hills: Σκέφτονται... έξοδο από Ελλάδα οι ξένοι επενδυτές!

Έξοδο... fast track ετοιμάζουν να κάνουν από την Ελλάδα που «προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις», όπως διατρανώνουν δεξιά και αριστερά οι πολιτικοί της, τα ξένα επενδυτικά funds που...

...υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν το σχήμα το οποίο προσπαθεί χρόνια τώρα να υλοποιήσει την μεγάλη επένδυση, προϋπολογισμού της τάξης των δύο δισ. Ευρώ (σε πλήρη ανάπτυξη) σε έκταση 12.500 στρεμμάτων στην περιοχή Εξάρχου στην Αταλάντη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απογοήτευση των ξένων επενδυτών, του fund Europa capital και της επενδυτικής εταιρίας Prufrock Investments, συνεργατών του φορέα υλοποίησης της επένδυσης, της Lokros, έχει φθάσει πια σε σημείο τέτοιο που να εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους και να σταματήσουν κάθε άλλη προσπάθεια προώθησης της επένδυσης. 
Και μάλιστα, «θορυβωδώς», ούτως ώστε να καταγραφούν οι λόγοι της αποχώρησής τους...
Το έργο Atalanti Hills είναι μία από τις επενδύσεις που θεωρήθηκε - τουλάχιστον από την τουριστική αγορά - ότι θα μπορούσε να έχει μία σχετικά πιο εύκολη πορεία μέσα από τη γραφειοκρατική βάσανο, στην οποία άλλα μεγαλεπήβολα επενδυτικά σχέδια, είτε τελμάτωσαν είτε ακόμα πασχίζουν να προχωρήσουν.
Το Atalanti Hills, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις σύνθετων επενδύσεων που μπορούν να υλοποιηθούν με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.
Έχει όλα τα ζητούμενα για τον Ελληνικό τουρισμό και σε ένα κράτος δικαίου, ευνομίας και... λογικής, η μοναδική προϋπόθεση θα ήταν το κράτος αυτό να κάνει τη δουλειά του.
Ωστόσο, σήμερα ακόμα, μία τέτοια επένδυση, παραμένει «παγωμένη» και το χειρότερο αλλά και κυριότερο, χωρίς να δίνονται απαντήσεις από την πλευρά της πολιτείας και των εκπροσώπων της.
Έως σήμερα έγιναν ενημερώσεις/συναντήσεις σε:
  • Έναν αντιπρόεδρο κυβέρνησης (Πάγκαλος).
  • Πέντε υπουργούς/υφυπουργούς Τουρισμού (Αβραμόπουλος, Πετραλιά, Σπηλιωτόπουλος, Μαρκόπουλος, Νικητιάδης).
  • Τέσσερις υπουργούς Οικονομικών/Οικονομίας/Ανάπτυξης (Αλογοσκούφης, Φώλιας, Παπαθανασίου, Κατσέλη).
  • Τέσσερις υπουργούς/υφυπουργούς Γεωργίας (Μπασιάκος, Κοντός, Κιλτίδης, Μπατζελή).
  • Πέντε υπουργούς/αν. υπουργούς/υφυπουργούς Περιβάλλοντος (Σιούφας, Καλογιάννης, Μπιρμπίλη, Σηφουνάκης, Μωραϊτης)
  • Έναν  υπουργό Επενδύσεων  (Παμπούκης)
  • Εξι περιφερειάρχες/διευρ. περιφερειάρχες/νομάρχες (Έξαρχος, Χειμάρας, Περγαντάς, Σκορδάς, Διαμαντοπούλου, Γερακούδη)
  • Τρεις δημάρχους  (Μπρεκουλάκης, Σκαμερδόπουλος, Λιόλιος).
Και ύστερα από όλα αυτά και όλους αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες, το όλο πρόγραμμα απειλείται πλέον με εγκατάλειψη, καθώς:
·       Βρίσκεται στον 45ο μήνα από την κατάθεση της ΠΠΕ (Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων).
·       Δεν μπορεί ακόμα το... κράτος και οι εκπρόσωποί του να αποφασίσουν ποιος έχει την αρμοδιότητα να αποφανθεί επί ενός και μόνον ζητήματος που έχει να κάνει με τον χαρακτήρα της έκτασης.
·       Δεν δίνεται καμία υπεύθυνη και επίσημη απάντηση στις αλλεπάλληλες και διαδοχικές αιτήσεις και αιτιάσεις της εταιρίας.
Τι άλλο να πει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου