Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Κολέτσος: πολυτάλαντος και υπερδραστήριος ο νέος γ.γ. του ΕΟΤ (οψόμεθα...)


Σε λίγες ώρες θα ανακοινωθεί η τοποθέτηση του Γιώργου Κολέτσου στη θέση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, θα  γίνει συνάντηση με τον Π. Γερουλάνο και τον πρόεδρο του Οργανισμού Ν. Κανελλόπουλο και οι αλλαγές στο δ.σ. αναμένεται...

...ότι θα ολοκληρωθούν και αυτές σήμερα και θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα. Οι αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα περιγράφονται γενικώς στις σχετικές διατάξεις του Νόμου που είχε περάσει τον Σεπτέμβριο, αλλά όπως και αυτές του Προέδρου προσδιορίζονται από το δ.σ.. 
Ψάχνοντας από χθες το βράδυ -περιττό να το πούμε αλλά είμαστε από τους πρώτους που το έμαθαν - για το νέο πρόσωπο στη Διοίκηση του Οργανισμού, μάθαμε μεταξύ άλλων ότι είναι ο ιδρυτής και κατείχε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Arator Συμμετοχών Α.Ε. η οποία συστάθηκε τον Μάιο του 2008.
Γενικά η διοίκηση επιχειρήσεων ήταν η κύρια απασχόλησή του τις τελευταίες δύο δεκαετίες και έχει διατελέσει στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες. Μεταξύ άλλων,  στέλεχος του τομέα επενδύσεων και χρηματοδοτήσεων της Credit Lyonnais και της Piraeus Prime Bank με εξειδίκευση στο ναυτιλιακό κλάδο. Επίσης, διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Σαράντη για σειρά ετών, καταλήγοντας στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου.
Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πτυχίου Γυμναστικής Ακαδημίας από Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Shipping, Trade & Finance από το Cass Business School του Λονδίνου και διπλώματος AMP από το Harvard Business School.
Είναι... 28 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος και 11 φορές Βαλκανιονίκης στο θαλάσσιο σκι!
Από εμάς, τι άλλο; Ελπίζουμε να βγει σιδεροκέφαλος και χαλκέντερος και ευχόμαστε καλή δύναμη!
Και ας πέρασε τη γυναικεία υποψηφιότητα... στη τελευταία στροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου