Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Κυριακάτικα νέα: Η «βόμβα» Καν και ολίγη δημόσια περιουσία...


Ειδησεογραφικά και θεματολογικά, η ημέρα ξεκινά και προβλέπεται να ολοκληρωθεί με κυρίαρχο θέμα, το λίαν θεαματικό και ηχηρό «άδειασμα» του πρωθυπουργού ΓΑΠ από τον Στρος Καν...

...ο οποίος, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», εδώ αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση ζήτησε τη συνδρομή του ΔΝΤ, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2009!
Το άλλο θέμα που απασχολεί και «παίζει» πολύ – πέραν του κυνηγιού μιζών και άλλων χαμένων «θησαυρών», είναι φυσικά τα 50 δισ. και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Και επ’ αυτού υπάρχουν δύο «γραμμές». Η πιο αισιόδοξη και κατά πως φιλοκυβερνητική, βάσεις της οποίας είναι εφικτός ο στόχος των 50 δισ. και η πιο αντικειμενική και κοντινότερη προς την πραγματικότητα, βάσει της οποίας, ακόμα και αν θεωρητικά η αξιοποίηση δημόσιων ακινήτων θα μπορούσε να αποφέρει τόσα χρήματα, στην πράξη, η υλοποίηση των επενδύσεων που απαιτούνται δεν μπορεί να ολοκληρωθεί στο χρονικό διάστημα το οποίο προβλέπεται.
Ενα αρκετά κατατοπιστικό ρεπορτάζ, εδώ .
Καθοριστικός, πάντως, για όλη αυτή τη διαδικασία προβλέπεται ο ρόλος της τουριστικής περιουσίας και πως θα καταστεί δυνατή η αξιοποίησή της.
Όπως αποτελεί, η τουριστική περιουσία και χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο δύσκολο είναι να πειστούν ξένοι ή Έλληνες επενδυτές να εκδηλώσουν ενδιαφέρον αλλά και του πόσο αρτηριοσκληρωτικό, δαιδαλώδες και ασφυκτικό είναι το ισχύον δημοσιονομικό, αδειοδοτικό και επενδυτικό πλαίσιο...
Τα ίδια ακίνητα βγαίνουν σε διαφορετικούς διαγωνισμούς, ξανά και ξανά εδώ και 15 χρόνια.  
Χωρίς αποτέλεσμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου