Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

"Διάσωση" προγραμμάτων σε Αίγυπτο-Τυνησία, επιδιώκουν τώρα οι tour operators

“'Oτι  τσιμπήσατε, τσιμπήσατε” φέρεται ειπών, μεταξύ αστείου και σοβαρού, εκπρόσωπος γερμανικού τουριστικού οργανισμού σε Ελληνες τουριστικούς επιχειρηματίες, σχετικά με την αγορά της Αιγύπτου και της Τυνησίας...

...καθώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι tour operators των μεγάλων αγορών της Ευρώπης, θα επιχειρήσουν να διασώσουν τα προγράμματά τους, τουλάχιστον για την περίοδο του Πάσχα και για τα πιο δημοφιλή θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, τα οποία ακόμα και σήμερα έχουν τουρίστες.
business as usual στο Sharm;
Ειδικά για την Αίγυπτο, οι χθεσινές εξελίξεις φαίνεται ότι, αν δεν γέμισαν με βεβαιότητα τις τουριστικές επιχειρήσεις ότι η κατάσταση οδεύει προς γρήγορη εξομάλυνση, τουλάχιστον προκάλεσαν αισιοδοξία, εκτόνωσαν την ένταση και επανέφεραν σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς τον προγραμματισμό και τα σχέδια τους για τη φετινή περίοδο.
Οι tour operators, ελπίζουν επίσης ότι οι Αιγυπτιακές αρχές και η όποια μεταβατική ηγεσία θα δώσουν μεγάλη βαρύτητα στην αποκατάσταση της σταθερότητας και προτεραιότητα στην τουριστική οικονομία, η οποία είναι η βασική δραστηριότητα που μπορεί αμέσως να υποβοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη,  αυτή τη στιγμή στη χώρα.
Ανάλογες προσδοκίες άνουν βεβαίως και πολλά διεθνή media, προσβλέποντας σε μία μεγάλη και δυναμική διαφημιστική εκστρατεία για το μεγάλο come back τουρ προορισμού, αργότερα φέτος.
Για τον επόμενο μήνα, βεβαίως και πάντα ανάλογα με τις εξελίξεις, εκτιμάται ότι η τάση αλλαγής προορισμού σε αρκετές ευρωπαικές αγορές από την Αίγυπτο προς άλλους προορισμούς θα συνεχιστεί.
Για την Τυνησία, οι πρώτες αναφορές από τα στρατηγεία των tour operators, αναφέρουν ότι εξετάζονται σχέδια επανέναρξης πτήσεων από τις αρχές και τα μέσα Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου