Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η στρατηγική, οι πολιτικές συμπεριφορές και το μέτρο...

Είμαστε, ανέκαθεν, της άποψης ότι στη ζωή και δη στην πολιτική, πρέπει κανείς να τοποθετείται με σαφήνεια και να διαλέγει πλευρές. Η στρατηγική επιλογή, επομένως, του πρωθυπουργού ΓΑΠ και της ομάδας του να προσαρτιστούμε πλήρως αυτήν την περίοδο σε...

...έναν από τους ισχυρότερους κύκλους διεθνών εβραικών συμφερόντων, αυτόν που εκφράζεται γενικώς και μέσω του κράτους του Ισραήλ, είναι απολύτως ορατή, αρκούντως κατανοητή και θα κριθεί από το μέλλον και την ιστορία. Το ότι για πρώτη φορά συνεδριάζουν στην Ελλάδα, αυτές τις μέρες οι εκπρόσωποι 52 αμερικανοεβραικών οργανώσεων είναι χαρακτηριστικό και ενδεικτικό αυτής της επιλογής. 
Δεόντως κατανοητό και εν μέρει και ορθό, εν προκειμένω, είναι και το άνοιγμα με το Ισραήλ στον τουριστικό τομέα. Το Ισραήλ είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα αγορά με θετικές προοπτικές.
Από εδώ, όμως, μέχρι του σημείου να προβάλλουμε ως μέγιστο επίτευγμα τουριστικής πολιτικής την καλή περίοδο που διανύουμε ως τουριστικός προορισμός με το Ισραήλ, να συμπεριφερόμαστε σαν να πρόκειται, όντως, για τέτοιο "κατόρθωμα" και να περιβάλλουμε με επικοινωνιακές “κραυγές” ενθουσιασμού, εξελίξεις μάλλον αναμενόμενες, υπάρχει απόσταση μεγάλη και μάλλον, κάπου χάθηκε το μέτρο!
Διότι δίνεται λαβή σε κάποιους κακεντρεχείς να παρατηρήσουν ότι η “επίδειξη” πολιτικής ισχύος και η ανάλωση τόσης "ενέργειας" σε μία κατάσταση της οποίας η θετική εξέλιξη είναι διασφαλισμένη και προεξοφλημένη, τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο διάστημα, μάλλον σε “στημένο” παιχνίδι παραπέμπει. 
Και σε προσπάθεια εκμετάλλευσης, προς ίδια πολιτικά οφέλη και μηνύματα περί αυτού, εντός και εκτός συνόρων... 
Για τον δε τουριστικό κόσμο, που δεν εμπλέκεται σε τέτοιες διαπλοκές υψηλής πολιτικής και επιφανειακούς σχολιασμούς παραπολιτικής, το ολιγότερο που αναμένει, είναι να δει αναλόγου έντασης, έκτασης, επιμονής, προβολής και προσωπικής εμπλοκής, δράσεις και σε αγορές πολύ πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό, όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη παρέμβασης διότι εκεί, η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου