Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΕΟΤ: Προυπολογισμός στα όρια του... λογιστικού “τρόμου”!

("crazed" του Courbet)
Δεν βγαίνει εύκολα! Και ελπίζουμε ο νέος γενικός του ΕΟΤ να είναι, όντως, τόσο καλός στη Διοίκηση και στη διαχείριση, διότι αν εξετάσει κανείς τα μεγέθη του προυπολογισμού του ΕΟΤ...

...θα πρέπει να κάνει “μαγικά” για να τα βγάλει πέρα! Σύμφωνα, λοιπόν, με τι σχετικές αποφάσεις, ο προυπολογισμός του Οργανισμού είναι φέτος 108,5 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, υπάρχει ταμιακό υπόλοιπο από το 2010 ύψους 28 εκατ. (αρκετά υψηλό) ενώ δραματικά περιορισμένη είναι και η συνήθης επιχορήγηση από τον κρατικό προυπολογισμό, ύψους 17,5 εκατ.  (μέχρι και πέρυσι, η επιχορήγηση ήταν πάντα  πάνω από 23-25 εκατ. , σε μία άτυπη αναλογία με το ύψος της μισθοδοσίας του Οργανισμού).
Σύμφωνα με απόφαση του Π. Γερουλάνου, το ύψος των αποδοχών που θα χρειστούν φέτος για τον Οργανισμό φθάνει σχεδόν στα 32 εκατ. Ευρώ.
Επομένως μένουν περί τα 76 εκατ. Για όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή, λειτουργικές δαπάνες (μισθώματα, πάγια, κ.λπ.) υποχρεώσεις, οφειλές (ΜΜΕ, Νομαρχίες κ.λπ. μόνο οι οφειλές που υπάρχουν ακόμα ανέρχονται σε περισσότερα από τα μισά εναπομείναντα...), προβολή και διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις, Γραφεία Εξωτερικού, τεχνικές υπηρεσίες και πάει λέγοντας.
Το θέμα έχει μεγάλη έκταση και πολλές πτυχές. 
Και θα επανέλθουμε με νεότερα και περισσότερα τις επόμενες μέρες... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου