Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση: σύστημα versions στις εξαγγελίες, για να οργανωθούμε και λίγο...

Ειδικό τμήμα ενημέρωσης, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης επενδυτών», σχεδιάζει το ΥΠΠΟΤ, το οποίο, λέει, θα έχει αρμοδιότητα «την υποδοχή επενδυτικών προτάσεων που θα πληρούν μια σειρά κριτηρίων...


...που θα εξειδικευτούν, ώστε η αξιολόγηση και ο συντονισμός της έκδοσης των απαιτούμενων πράξεων να γίνεται από ένα φορέα (one stop shop)».
Αυτά και άλλα παρεμφερή αναφέρει έγγραφή ενημέρωσή του σε ερώτηση των βουλευτών Χ. Μαρκογιαννάκη και Λ. Αυγεράκη για τη γραφειοκρατία και τις επιπτώσεις στις επενδύσεις, ο υφυπουργός Νικητιάδης.
Για να πιο ολοκληρωμένη βέβαια η απάντηση, θα έπρεπε να του έχουν βρει οι υπηρεσίες του ποια φορά είναι αυτή που εξαγγέλλεται η δημιουργία τμήματος ή γραφείου, ή υπηρεσίας ή όπως αλλιώς ακόμα έχει ονομαστεί, υποδοχής επενδυτών, τα τελευταία 15 χρόνια. Για παράδειγμα, «one stop shop, version 7», ή «version 8» κοκ, όπως στα software.
Αυτή η συγκεκριμένη αναφορά, με μία πρώτη ματιά στα αρχεία μας πρέπει να είναι version 8, με πρώτη «εγγραφή» την πρώτη περίοδο θητείας του Ν. Σκουλά, όταν είχε συζητηθεί η σύσταση μίας τέτοιας υπηρεσίας.
Έτσι, θα θυμόμαστε οι παλαιότεροι και θα μαθαίνουν και οι νεότεροι...
Αφήστε που βολεύει και τους πολιτικούς, αφού αν... κατά λάθος ποτέ υλοποιηθεί, τότε θα γνωρίζουν όλοι μονομιάς ποιος το πέτυχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου