Άλλη μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία από Γραφείο ΕΟΤ, αυτήν τη φορά στο Παρίσι. Όπου από 1η Μαρτίου και για όλο τον μήνα, τέσσερις περιοχές της χώρας...
...Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, Προ του Άθω περιοχή και ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στους Γάλλους τις τοπικές ελληνικές συνταγές και γευσιγνωστικές προτάσεις τους.
Οι ελληνικές συνταγές που θα προτείνουν οι έλληνες σεφ και σε συνεργασία με τη γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία σεφ κ. Ντίνα Νικολάου θα ενσωματωθούν στο μενού γαλλικών και ελληνικών επώνυμων εστιατορίων που συμμετέχουν στην εκδήλωση του φεστιβάλ γαστρονομίας.
Οι ελληνικές συνταγές θα αποτελούν και το μενού των δύο εστιατορίων της ΟΥΝΕΣΚΟ και για διάστημα μιας εβδομάδας κατά τη διάρκεια του μήνα ελληνικής γαστρονομίας.
Ο μήνας ελληνικής γαστρονομίας πρόκειται να ολοκληρωθεί με την παρουσία της Ελλάδας την τελευταία εβδομάδα στα γαλλικά τρένα υπερταχείας κυκλοφορίας της iDTGV και συγκεκριμένα στους προορισμούς τεσσάρων βασικών πόλεων της Γαλλίας με αφετηρία το Παρίσι (Λυών, Μπορντό, Λίλλη και Μασσαλία) κάτι που σημαίνει ότι 100.000 επιβάτες θα γνωρίσουν τις ελληνικές συνταγές.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους θα ενημερώνονται με έντυπο υλικό για την Ελλάδα και θα γεύονται κάποια από τα προιόντα που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ γαστρονομίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου