Εξελίξεις σε δύο μέτωπα αναμένονται, μέσα σε όλο αυτό το “ρευστό” περιβάλλον για τον δημόσιο τομέα και για τον ΕΟΤ. Για τον ρόλο του οποίου, παρά τις πολεμικές από ορισμένες πλευρές, φαίνεται ότι υπάρχει πολιτική, τουλάχιστον, πρόθεση και για ενίσχυση...
...σε ορισμένα θεσμικά και διοικητικά επίπεδα αλλά και για τήρηση ισορροπιών επί επικείμενων αλλαγών και καινοτόμων εξελίξεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες μας και επειδή ακούγονται και γράφονται διάφορα, δεξιά και αριστερά:
Πρώτον, καταβάλλεται προσπάθεια να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν το Π.Δ. που θα προβλέπει τη σύσταση της νέας Διεύθυνσης στον Οργανισμό για την υποδοχή των επενδύσεων και που προορίζεται να λειτουργήσει στη λογική του “one stop shop”. Σε συνδυασμό με το Γραφείο για τα πολεοδομικά, η υπηρεσία αυτή αναμένεται να δώσει μία άλλη, πρόσθετη υπόσταση στον Οργανισμό και απομένει φυσικά να δούμε πως θα λειτουργήσει σε επίπεδο αποτελεσματικότητας και απόδοσης.
Δεύτερον, με διατάξεις που θα ενταχθούν σε επόμενα νομοσχέδια - πιθανότατα σε αυτό για την αντιμετώπιση της Βίας στον Αθλητισμό - θα επιχειρείται η επίλυση σειράς θεμάτων τουρισμού, μεταξύ των οποίων και αρκετά για τον ΕΟΤ. Ένα από αυτά θα είναι ότι θα λήξει επιτέλους αυτή η κωμικοτραγική ιστορία της παράτασης, κάθε χρόνο, εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, της μεταβίβασης των Γραφείων Εξωτερικού του Οργανισμού στο μέχρι πρότινος υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και προσφάτως στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Τα Γραφεία Εξωτερικού επιστρέφουν διοικητικά στον ΕΟΤ. Τυπική πλην σημαντική η διευθέτηση αυτής της εκκρεμότητας.
Τρίτον, στις προχωρημένες, πλέον, συζητήσεις που άρχισαν με τη σύσταση των ομάδων εργασίας για τις οποίες σας λέγαμε χθες (γίνονται, ήδη, κάποια πρώτα σχέδια Καταστατικού) για την Εταιρεία Marketing - επανεξετάζεται πια το περί ποσοστού συμμετοχής 70%-30% που είχε αποκαλύψει ο Α. Ανδρεάδης στην εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα” στις 20 Ιουλίου ) και το ζήτημα των συμμετοχών Πολιτείας και ιδιωτών μπαίνει υπό νέα βάσανο υπολογισμού - από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας, η άποψη ότι τα όρια μεταξύ των αρμοδιοτήτων και του ρόλου της Εταιρίας και του ΕΟΤ, θα είναι απολύτως διακριτά και σε καμία περίπτωση αντικρουόμενα ή αλληλοκαλυπτόμενα, ειδικά σε ό,τι αφορά σε θέματα υλοποιήσης διαφημιστικών προγραμμάτων και άλλων ενεργειών και δράσεων προβολής.
Ωστόσο, είναι σαφές ότι αν υιοθετηθεί και προχωρήσει αυτή η ιστορία της Εταιρίας, η μορφή και οι τρόποι προβολής και προώθησης της Ελλάδας στο εξωτερικό και δη στις αγορές μείζονος ενδιαφέροντος, θα αλλάξουν εκ βάθρων...
Υπάρχει, δε μία πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, μπορεί να γίνει μία πρώτη αναφορά στη διαδικασία σύστασης στην Εταιρία από τον πρωθυπουργό ΓΑΠ στη ΔΕΘ...
Ίδωμεν.
ΥΓ. Α, κρατήστε και μία σημείωση ότι έχει αρχίσει και συζητείται ξανά το ζήτημα της Πιστοποίησης και της κατηγοριοποίησης των καταλυμάτων εν γένει. Αλλά για αυτό, από εβδομάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου