Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ε.Ε.: Πρόταση για ενιαίο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα κράτη μέλη


Τη σταδιακή εναρμόνιση ενός μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στον τομέα του Τουρισμού στα κράτη μέλη,  ως απαραίτητη προυπόθεση για έναν “διαφανή ανταγωνισμό μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων εντός της Ε.Ε. και τις τρίτες χώρες” προτείνει το...
 
...Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στην Ευρωπαική Επιτροπή σύμφωνα με ένα άλλο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο της Έκθεσης για τον Ευρωπαικό Τουρισμό που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Με την έκθεση, το Κοινοβούλιο θέτει γενικότερα θέμα φόρων και τελών καλεί τα κράτη μέλη να έχουν κατά νου τις αρνητικές επιπτώσεις της ολοένα και μεγαλύτερης τάσης για αύξηση των φόρων που επιβάλλονται στους τουρίστες που ταξιδεύουν προς την ΕΕ και εντός των κρατών μελών της ΕΕ, όπως του φόρου επί των καυσίμων, των τελών ασφάλειας, και των αερολιμενικών, δημοτικών και λιμενικών τελών.
Υπογραμμίζει δε ότι, εάν πρόκειται να εφαρμοστεί πρόσθετος φόρος στον τομέα του τουρισμού, θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί με το δέοντα τρόπο, ούτως ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο ενημέρωσης των τουριστών και των φορέων
Καλεί, τέλος, το Συμβούλιο της ΕΕ να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έγκριση της πρότασης οδηγίας σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ (TOMS), προβλέποντας τη θέσπιση ενός μηχανισμού συμμετοχής ικανού να μηδενίσει την στρέβλωση του ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών των τουριστικών πρακτόρων, δεδομένου ότι η έλλειψη ομοιομορφίας στις εθνικές νομοθεσίες προκαλεί σήμερα σοβαρές επιπτώσεις.
Ε, εδώ μπορούν να ζητήσουν συμβουλές από την ελληνική κυβέρνηση και το Οικονομικό επιτελείο, διότι πράγματι, θέλει εξαιρετικό know-how, να έχεις αυξήσει τον ΦΠΑ τρεις φορές σε έναν χρόνο, να διατηρείς εντελώς διαφορετικούς - στα άκρα - συνελεστές ΦΠΑ για τουριστικές υπηρεσίες και προιόντα και ακόμα και ως προς μία υπηρεσία, π.χ. πακέτο διαμονής και διατροφής, να προβλέπεις τουλάχιστον διαβαθμίσεις! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου