Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΑΤΑ: Καλύτερα αποτελέσματα αλλά ισχνό περιθώριο κέρδους


Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών του για τα κέρδη της διεθνούς αεροπορικής βιομηχανίας το 2011, στα 6,9 δισ.δολ έναντι 4 δισ. που προβλεπόταν τον Ιούνιο,  προχώρησε ο Διεθνής Σύνδεσμος Αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ). Παρά τη βελτίωση, πάντως, ο Σύνδεσμος επισημαίνει...

...πως τα περιθώρια κέρδους παραμένουν εξαιρετικά αδύναμα με σοβαρό αντίκτυπο στην απόδοση του κλάδου το 2012, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται μείωση της κερδοφορίας  στα 4,9% δισ. δολ και συρρίκνωση του περιθωρίου μόλις στο 0,8%, εξαιτίας της περαιτέρω αποδυνάμωσης των ανεπτυγμένων οικονομιών που στηρίζουν κυρίως τις αερομεταφορές. 
Επιπρόσθετα αναμένεται μείωση των ρυθμών ανάπτυξης στην αγορά επιβατών στο 4,6%, ενώ η αγορά φορτίου θα εμφανίσει, μεν, βελτίωση στους ρυθμούς ανάπτυξης στο 4,2% με περιορισμένες, όμως, αποδόσεις. 
Από τις αεροπορικές εταιρίες οι μονές που εκτιμάται ότι θα διατηρήσουν τα κέρδη τους κοντά στα επίπεδα του 2011 είναι αυτές της Ασίας-Ειρηνικού, ενώ η υπόλοιπη βιομηχανία θα δει πτώση κερδών με την Ευρώπη να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα, καθώς προβλέπεται να επιτύχει συνολικά κέρδη μόλις  300 εκατ. δολ, έναντι 1,4 δισ. δολ το 2011, λόγω της κρίσης. 
Για φέτος, πάντως, οι αεροπορικές εταιρίες φαίνεται να αντιστέκονται, καθώς οι προβλέψεις θέλουν την αύξηση της επιβατικής κίνησης να κυμαίνεται στο 5,9%  από 4,4% τον Ιούνιο, ανεβάζοντας το σύνολο των επιβατών στα 2,833 δισ..
Αντιθέτως  η ανάπτυξη της αγοράς μεταφοράς φορτίου εκτιμάται ότι θα επιβραδυνθεί στο 1,4% από το 5,5% που αρχικώς αναμενόταν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου