Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Γκολφ στην Ταιλάνδη: 2 δισ. δολάρια και 600.000 επισκέπτες το 2012!


Στόχο να ξεπεράσει τους 600.000 golfers και τα 2 δισ. δολάρια (!) έσοδα μόνον από το γκολφ, θέτει η κυβέρνηση της Ταιλάνδης για το 2012, διαπιστώνοντας ότι η συγκεκριμένη αγορά εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική ανάπτυξης και πολύ θετικές...

...προοπτικές.
Για το τρέχον έτος, ο οργανισμός Τουρισμού της Ταιλάνδης εκτιμά ότι ο αριθμός των παικτών γκολφ που θα επισκεφθούν τη χώρα θα προσεγγίσει τις 500.000, σχεδόν το 3% του συνόλου των αφίξεων και υπολογίζει τα έσοδα σε 1,9 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων, η μέση δαπάνη ενός golfer στη χώρα ξεπερνά τα 3.300 δολάρια, ποσό τριπλάσιο της μέσης δαπάνης ενός μέσου τουρίστα.
Σύμφωνα με τον οργανισμό Τουρισμού, τα 260 γήπεδα γκολφ της χώρας, αν και λιγότερα από της Ισπανία και άλλων ευρωπαικών προορισμών (σ.σ. περιττό να αναφέρουμε ότι μόλις το διαβάσαμε αυτό, βέβαια, βάλαμε τα γέλια...) είναι εφάμιλλων ποιοιτικών χαρακτηριστικών και υπηρεσιών, προσφέρουν εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές και έχουν αρχίσει και προσελκύουν ολοένα και μεγαλύτερους αριθμούς τουριστών golfers και από την Ευρώπη και την Αμερική.
Η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρόσθετο στόχο να καθιερώσει τη χώρα μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών γκολφ στον κόσμο την επόμενη τριετία και ως “παράδειγμα” στον τρόπο  που κινείται ως προορισμός γκολφ, ακολουθεί πρακτικές της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου