Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μία μεγάλη... επιτυχία από ευρωβουλευτή “φωστήρα”


Μεταξύ των πολλών παραδόξων και περίεργων της ελληνικής πολιτικης πραγματικότητας, εδώ και χρόνια υπάρχει ένα συγκεκριμένο, από μερίδα πολιτικών προσώπων και στελεχών συγκεκριμένης μεταλασσόμενης και μετονομαζόμενης διαρκώς παράταξης, που είναι πραγματικά απίστευτο. Δεν μιλάμε απλά για...

...“στοχοποίηση”, μιλάμε για μένος! Αλλά η διαρκής επιθετική στάση και η επιλεκτική στόχευση στον ξενοδοχειακό κλάδο έναντι άλλων τομέων και κλάδων που παραμένουν στο... απυρόβλητο, είναι ένα ζήτημα που τείνει να ξεφύγει πλέον από κάθε όριο ορθής πολιτικής συμπεριφοράς.
Εν προκειμένω, αξίζει να σχολιάσουμε την απίστευτη γκάφα που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής - και ειλικρινά, πρώτη φορά ακούσαμε οτι υπάρχει τέτοιος- ο οποίος έκανε ερώτηση για την “εξαίρεση των ξενοδοχείων all inclusive από το ΦΠΑ 23% της εστίασης, οι υπηρεσίες των οποίων μένουν στο 13%”.
Έτσι ακριβώς όπως το διαβάζετε. Ρώτησε ο μέγας πολιτικός ανήρ γιατί εξαιρέθηκαν από την αύξηση του ΦΠΑ στι υπηρεσίες εστίασης στο 23%, οι υπηρεσίες All inclusive και παρέμειναν στο... 13%!
Και δεν βρέθηκε ένας, κάποιος, να του πει ότι το πακέτο all inclusive, έχει ένα πλήθος υπηρεσιών και προιόντων μέσα - διαμονή, φαγητό, ποτά-αναψυκτικά, internet, αθλητικές υπηρεσίες, ομπρέλλες-ξαπλώστρες, spa κ.λπ.) και ότι ακριβώς για αυτό, το 30% του πακέτου που προφέρει ένα ξενοδοχείο εντάσσεται σε καθεστώς ΦΠΑ 23%. Αντίστοιχα ποσοστά προβλέπονται και εφαρμόζονται και για τα άλλα “πακέτα” των ξενοδοχείων, π.χ. ημιδιατροφή κ.α.
Ολόκληρη Εγκύκλιος με τις απαραίτητες διευκρινήσεις, έχει βγει και κυκλοφορήσει σχετικά, αλλά χαμπάρι δεν πήρε ο κ. Χουντής και οι συνεργάτες του!
Το 13% και την εξαίρεση, που τα ανακάλυψε, δεν ξέρουμε. 
Και καλά αυτός. Και καλά η Ε. Επιτροπή που απάντησε με "τυπικούρες", επικαλέστηκε την ισχύουσα νομοθεσία.
Τα σοβαρά μας media που είδαν ότι η "Κομισιόν, τάσσεται υπέρ της κατάργησης της εξαίρεσης ΦΠΑ 13% των all inclusive"; 

Αλλά... “μπράβο” του, γιατί έβαλε την Ευρωπαική Επιτροπή να ψάχνει να βρει ένα θέμα που δεν υπάρχει.
Έτσι, να δουλέψουν και αυτοί λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου