Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Της Ημέρας (Από "ατυχία" σε... "αστοχία", πάει...)


Αγαπητό μου lobby,
δεν ξέρω τι λέτε και τι κάνετε εσείς εκεί, αλλά, τελικά, τελευταία, όποιος έχει κάποια αντίληψη του τουρισμού και γνώση των θεμάτων του, συνεντεύξεις Γερουλάνου για θέματα τουρισμού μπορεί να διαβάζει μόνον με δύο τρόπους:...

...ή θα εξοργίζει και σιχτιρίζει ή θα σκάει στα γέλια. Δεν υπάρχει μέση οδός τελικά. Και 15 απαντήσεις να έχει, κάποια στιγμή κάτι θα πει και θα σε βγάλει από τα ρούχα σου!
Θα μου πεις, “δεν είμαστε εμείς το... κοινό του”, αλλά ακόμα και αν αποδεχθούμε αυτήν την πολιτική επικοινωνιακή συνθήκη, πολύ “φούμαρο” πέφτει βρε lobby μου. 
Υπαρχουν βέβαια και οι “ατυχίες” ή “αστοχίες”, τελευταία. 
Έτσι μετά την τελευταία “πλάκα” που έπαθε με τους γερμανικούς  Financial Times για το “θησαυροφυλάκιο”, σε συνέντευξη που έδωσε στη συμπαθέστατη Νατάσα, έκανε άλλη μία “πατάτα”:
Υπήρχαν φήμες που μιλούσαν και για αθέτηση συμφωνίας η οποία προέβλεπε διαφήμιση της εταιρείας…” ρωτάει ευσχήμως η κοπέλα αναφερόμενη στην υπόθεση της Ryanair και τη διακοπής των πτήσεων σε Ρόδο και Κω.
Αυτό έχει να κάνει με τη δυσκολία που είχε ο ΕΟΤ να ξεπληρώσει παλιά χρέη, το οποίο αν δεν έχει ήδη επιλυθεί, θα επιλυθεί άμεσα και σίγουρα δεν αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης” απάντησε και μας “κούφανε”.
Μα, τι σχέση έχει ο ΕΟΤ με τις πληρωμές της Ryanair;!
Εκτός... αν ξέρει κάτι που δεν ξέρει κανείς άλλος. Πλην του υφυπουργού Νικητιάδη (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, που είναι; Τι απέγινε αυτός ο χριστιανός;).
Ας είναι. Που θα πάει, για να επιστρέψουμε στον υπΠΟΤ, θα... τριτώσει το "κακό" και θα κερδίσει λίγο επικοινωνιακό χρόνο πάλι.
Άλλωστε ποιος (άλλος) ασχολείται;
Με αγάπη (επικοινωνιακή, βεβαίως, μοναχική, σαφώς...)
angel


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου