Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αναθεώρηση - και μάλιστα επείγουσα - της Συνθήκης Schengen ζητάει η Ελλάδα



Θέμα επείγουσας αναθέωρησης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης και γενικότερα της πρόσβασης ξένων πολιτών στην Ε.Ε. θέτει η ελληνική κυβέρνηση, δια στόματος Π. Γερουλάνου, από το Ασουάν της Αιγύπτου, με αρκετές αιχμές μάλιστα του ιδίου...

...κατά της κεντρικής κοινοτικής πολιτικής για τη Συνθήκη Schengen και όχι μόνον.
Μια ευρωπαϊκή συμφωνία η οποία έχει χάσει το σκοπό της. Όντας Έλληνας ίσως θα έπρεπε να πω: ακόμη μια ευρωπαϊκή συμφωνία που έχει χάσει το σκοπό της” είπε χαρακτηριστικά και η δεύτερη φράση, εκ πρώτης όψεως, ερμηνεύεται ως πολιτική αιχμή προς την ΕΕ προφανώς για τον χειρισμό της κρίσης του χρέους και της ελληνικής περίπτωσης.
Μόνος του απάντησε ότι η όποια διαδικασία αναθεώρησης της συνθήκης, “θα πάρει χρόνο γιατί η Ευρώπη φοβάται”.
Εντύπωση μας έκανε και μία αναφορά του στην παράνομη εργασία στη χώρα μας, στο πλαίσιο  επιχειρηματολογίας για το ότι ενώ εξετάζουμε εξονυχιστικά τις αιτήσεις visa, αφήνουμε τα σύνορα... ανεξέλεγκτα.
Χαρακτηριστικό το απόσπασμα της ομιλίας του στην κεντρική εκδήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: “Ρώτησα έναν υπάλληλο του Υπουργείου Εξωτερικών για το πόσες περιπτώσεις υπάρχουν στην Ελλάδα από άτομα που παραβίασαν τη συνθήκη Schengen και εκείνος με έμφαση απάντησε: "Υπουργέ, έχουμε περισσότερες από 700 περιπτώσεις". Καλωσορίζουμε περισσότερα από 15 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, έχουμε περισσότερους από 700.000 παράνομους εργαζόμενους στην Ελλάδα και όπως βλέπετε το ποσοστό είναι μικρότερο από το 1 τοις χιλίοις. 
Ακόμη και η Αμερικανική Πρεσβεία επιτρέπει ποσοστό λάθους 3 τις εκατό. 
Και εμείς ανησυχούμε για ποσοστό λάθους που ανέρχεται στο 1 τοις χιλίοις. 
Απάντησα: "προστατεύετε την κλειδαρότρυπα ενώ μπαίνουν από τα παράθυρα"”.
Ενδιαφέρουσα η παρέμβαση και ο τρόπος που διάλεξε η κυβέρνηση να τη δημοσιοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου