Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο: Μικρή αύξηση 2,5% στη μέση κατά κεφαλή δαπάνη


Νέο δελτίο ενημέρωσης από την ΤτΕ

Μηνιαίο δελτίο ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο Πληρωμών, εγκιανιάζει η 
Τράπεζα της Ελλάδας, όπως μας 
πληροφόρησε αιφνιδίως χθες. 
Από πλευράς ανάγκης 
ενημέρωσης και σημασίας ή αναγνώρισης 
του τομέα, είναι αναμφίβολα πολύ θετική εξέλιξη. Από πλευράς...

...ευρημάτων, μεθοδολογίας αλλά και της πραγματικής αιτίας έναρξης καταγραφής και κοινοποίησης σε μηνιαία βάση των διαθέσιμων στοιχειων επιφυλασσόμεθα να το διαπιστώσουμε στην πορεία.
Τι αναφέρει το πρώτο δελτίο; Μεταξύ άλλων, τα κυριότερα ευρήματα:
  • Aύξηση κατά 11,4% παρουσίασαν οι αφίξεις ξένων τουριστών στη χώρα μας στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου αγγίζοντας τα 8,3 εκατ. ενώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 14,2% και διαμορφώθηκαν στα 5,5 δισ. ευρώ.  
  • Μικρή αύξηση της τάξης του 2,5% εμφανίζει η μέση κατά κεφαλή δαπάνη ανά ταξίδι των ξένων τουριστών στο επτάμηνο και ανέρχεται στα 658,9 ευρώ από 642,7 ευρώ το 2010 και 705,1 ευρώ το 2009. 
  • Οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 29,3% από τους κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της Ευρωπαικής Ενωσης των 27 και διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισ. ευρώ ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους της Ε.Ε. παρουσίασαν αύξηση κατά 7,7% αγγίζοντας τα 3,6 δισ. ευρώ. 
  • Από τους κατοίκους χωρών της ζώνης του Ευρώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 9,6% ενώ από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε. των 27 εκτός της ζώνης του ευρώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 3,7%. 
  • Οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 7,4% και διαμορφώθηκαν στα 878, 1 εκατ. ευρώ ενώ οι εισπράξεις από τη Βρετανία διαμορφώθηκαν στα 527,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 3,6%. 
  • Από τις λοιπές χώρες εκτός της Ε.Ε. των 27 σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι εισπράξεις από την Ρωσία κατά 80,2% οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 391 εκατ. ευρώ.
Περισσότερα στοιχεία στον σχετικό πίνακα, εδώ . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου