Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Το μέγα θέμα συζήτησης σε τραπεζικούς και επιχειρηματικούς κύκλους: BlackRock...


Και αφού πήραμε σήμερα στη σειρά το ζήτημα αγοραπωλησιών ξενοδοχείων, πωλήσεων ξενοδοχείων από τράπεζες, να κλείσουμε και με τη σχέση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με τράπεζες. ‘Οπου, όπως αποκαλύπτουν οι πηγές μας, οι οποίες μας μιλούν τελευταία για τον ρόλο της BlackRock...

...και για τους ελέγχους που πραγματοποιεί στις ελληνικές τράπεζες και στα χαρτοφυλάκιά τους, έχουν εντοπίσει “ζητήματα” σχετικά με δανειακές συμβάσεις, με την εξυπηρέτηση αυτών, με χρηματοδοτήσεις και αναχρηματοδοτήσεις τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και άλλες παρεμφερείς ή σχετικές συναλλαγές, τα οποία έχουν τεθεί υπόψη των διοικήσεων με ερωτήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις, με αρνητικές επισημάνσεις.
Όπως αναφέραμε και για την περίπτωση του King George, την περασμένη Παρασκευή, για τις πραγματικές αιτίες της διακοπής αυτής της συνεργασίας, οι δικές μας πληροφορίες παραπέμπουν στη διαδικασία συγχώνευσης της Alpha με την Eurobank αλλά και σε επισημάνσεις που προέκυψαν από τους ελέγχους της BlackRock.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σύντομα θα προκύψουν στη δημοσιότητα “θέματα” και με άλλες επιχειρήσεις και επιχειρηματικούς ομίλους- μεταξύ των οποίων και τουριστικές - που έχουν δανειοδοτηθεί ή διατηρούν και άλλες μορφές συναλλαγών, όχι μόνον με τις δύο συγκεκριμένες Τράπεζες, φυσικά αλλά και με άλλες της ελληνικής αγοράς. 
Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, τι ζητείται ακριβώς από τις τράπεζες να πράξουν και πως να κινηθούν σε περιπτώσεις τέτοιου χαρακτήρα. 
Είναι σαφές, όμως, ότι ο περιορισμός κινδύνου επισφαλειών, η δυναμική διευθέτηση μεγάλων “ανοιγμάτων”, η επαναδιαπραγμάτευση υπέρ των Τραπεζών όρων δανειακών συμβάσεων, ίσως και πιο δραστικές κινήσεις, θα βρίσκονται σε καθημερινή “ατζέντα” κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων... 
Για να δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου