Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Πλήρης εξαίρεση βιομηχανιών, βιοτεχνιών και αγροτοκτηνοτροφικών χώρων


Τι έγινε βρε παιδιά; Των media και μη; Κουβέντα για την πλήρη εξαίρεση από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων των βιομηχανιών, βιοτεχνιών και αγροτοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με την ειδική, ξεχωριστή προσθήκη του Ε. Βενιζέλου σήμερα στη Βουλή στη σχετική τροπολογία; Ούτε κουβέντα; Όταν, όμως, την περασμένη...

...εβδομάδα αναρωτήθηκε ο συγκεκριμένος υπουργός μήπως θα πρέπει να εξαιρεθούν και τα ξενοδοχεία μαζί με τις βιομηχανίες και τη μεταποίηση, ύστερα από μία επισήμανση- ερώτηση του Ν. Αλευρά, τα ξενοδοχεία μόνον έβγαλαν... στα “κάγκελα”, με πηχυαίους και “κραυγαλέους” τίτλους και υπότιτλους, έντυπους και ηλεκτρονικούς: “Εξαιρούνται τα ξενοδοχεία!”...
Τα οποία ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα είναι απλό όσο και λογικό να ενταχθούν σε ένα ειδικό καθεστώς υπολογισμού και είναι λογικό ακριβώς επειδή είναι και αυτά εγκαταστάσεις επαγγελματικές και μάλιστα μεγάλης επφάνειας και πολλών τετραγωνικών μέτρων.
Δεν είναι δυνατόν να χρεώνονται το Τέλος σαν να είναι σπίτια. Τα ποσά που θα χρεωθούν με αυτή τη μέθοδο, στην  πλειονότητά των περιπτώσεων, είναι απίστευτα και εξωπραγματικά! 
Παρόλα αυτά, είναι χαρακτηριστικό ότι οι ξενοδόχοι δεν ζήτησαν πλήρη εξαίρεση αλλά μειωμένη χρέωση! Και εκεί εξακολουθούν να ελπίζουν, αναμένοντας την Κανονιστική Πράξη της εφαρμογής, όπως είχαμε επισημάνει και στις προηγούμενες αναρτήσεις μας.
Οι βιομήχανοι, δηλαδή, τι ζήτησαν κ. Βενιζέλο;
Δεν επαρκούσε μάλιστα, η έμμεση εξαίρεση των βιομηχανιών και των υπολοίπων, μέσω της αναφοράς ότι το Τέλος αφορά σε ακίνητα που ηλεκτροδοτούνται με ρεύμα οικιακής και εμπορικής χρήσης, έπρεπε να γίνει ειδική συγκεκριμένη αναφορά και προσθήκη. 
Αλλά, ούτε κουβέντα; Ούτε ένα σχόλιο; Και τα ξενοδοχεία στην “πυρά” με την παραμικρή νύξη;
Μπράβο μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου