Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

"Πως (τον) καταντήσαμε... ΕΟΤ. Ποιός είμ' εγώ, ποιός είσ' εσύ"...


Έφθασαν και στου ΕΟΤ τα μέρη και εγγράφως και επισήμως,  τα “μαντάτα” από το υπουργείο Εσωτερικών για τον περιορισμό του “κράτους” κατά 30%. Όπως και και το έτερο πακέτο, εκ Παγκάλου μεριά, περί...

...αναλυτικής καταγραφής και περιγραφής αρμοδιοτήτων, δομών και υπηρεσιακών διαρθρώσεων.
Για τα του ΕΟΤ, τα είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, την περασμένη εβδομάδα, για το παράδοξο της πολιτικής των αντιπροέδρων, με τον έναν να τον ενισχύει και τον άλλον να τον διερευνά προς περιορισμό και περικοπές. 
Συμμεριζόμενοι τον προβληματισμό στελεχών του, υπηρεσιακών και διοικητικών αλλά, εξ όσων μπορούμε να καταλάβουμε και της Διοίκησής του, για το τι να απαντήσουν ακριβώς ως προς αυτό το “μειώστε κατά 30%” ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες πλέον, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κάποιο σχέδιο, κάποια μελέτη σε όλα αυτά που διατάσσουν και ορίζουν, οι κυβερνώντες ή αν απλά, είναι τοσο απλό, χαράσσουν μία οριζόντια γραμμή και όποιον πάρει ο δημοσιονομικός και μνημονιακός “χάρος”. 
Επί δικαίων και αδίκων, επί φορέων που κάνουν έργο, έχουν δυναμικό με μοναδική τεχνογνωσία και εμπειρία που δεν “ταιριάζει” αλλού στο Δημόσιο και του τίθενται στην “αλεθομηχανή” εξομοίωσης με φορείς ανύπαρκτους, μνημεία ρουσφετολογίας και άριστα υποδείγματα αχρηστίας, ανυπαρξίας και άλλων χαρακτηριστιμών με στερητικό “α’”.
Αναρωτιόμαστε επίσης, το πως αυτός ο Οργανισμός, σε διάστημα μόλις ενάμιση έτους, από μηχανισμός αιχμής - με όλα τα προβλήματά του και τις αδυναμίες του, τα σκοτεινά του σημεία, δεν αντιλέγουμε - κατήντησε έρμαιο μίας απίστευτης γραφειοκρατίας, εύκολος στόχος διαρροών, κιτρινισμού και λαικιστικών εξάρσεων, απαξίωσης συλλήβδην στελεχών και διαδικασιών, δακτυλοδεικτούμενος, ως εκ τούτου,  από πολλούς και διαφόρους (ακόμα και από συμμετέχοντες, έστω και τυπικώς, στις διαδικασίες διοίκησής του) ως... “άντρο κλεφτών, απατεώνων και σπατάλης”, πεδίο άσκησης προσωπικών επιδιώξεων και επίλυσης προσωπικών διαφορών, πέραν των κομματικών και τώρα, παντελώς “αδιάφορος” στα σχέδια των εκτελεστών των δημόσιων καρατομήσεων.
Από το ένα άκρο στο άλλο, με όλα τα ενδιάμεσα στάδια - αναδιοργάνωσης, εξορθολογισμού δαπανών, επανασχεδιασμού, αναθεώρησης στόχων και μέσων, ρεαλιστικών προυπολογισμών και δημιουργικής λογιστικής και διαχείρισης κονδυλίων, στοχευμένη εξυγίανση και διερεύνηση των “ύποπτων” περιπτώσεων - να μην επιχειρήθηκαν επαρκώς και υπευθύνως ποτέ και τώρα που θα μπορούσε να γίνει μία τέτοια προσέγγιηση, να είναι πια αργά ή εξαιρετικά δύσκολο.
Δακτυλοδεικτούμενοι, βέβαια, είναι και οι υπεύθυνοι, αυτής της κατάντιας, του φορέα και ανθρώπων του. Και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.
Και από την πλευρά μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτός ο Οργανισμός δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση. Δεν αξίζει τέτοιους χειρισμούς. 
Άξιζε μία δεύτερη, καλοπροαίρετη, ευκαιρία.
Εμείς επιμένουμε: Κλείστε τον ή αναβαθμίστε τον. Μην τον εξευτελίζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου