Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Έσοδα: Με ένα "γερό" +14,2% στο επτάμηνο ο Τουρισμός...

Σημαντική ενίσχυση στα έσοδα του Ιουλίου στο + 16,7% και κατά προέκταση στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου στο +14,2%, εμφανίζουν τα τελευταία στοιχεία του ισοζυγίου της Τράπεζας της Ελλάδας. Το πλέον ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι προκύπτει μία αξιόλογη διαφορά…

…βάσει των στοιχείων της ΤτΕ, πάντα, μεταξύ του ποσοστού αύξησης των εσόδων και του αντίστοιχου των αφίξεων.
Οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους αυξήθηκαν κατά 14,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2010, ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος αυξήθηκαν μόνο κατά 1,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της "έρευνας συνόρων" της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 11,4%.
Αν αυτή η δυναμική συνεχιστεί και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και δεν έχουμε αρνητικές εκπλήξεις ή μεγάλη πτώση το τελευταίο τρίμηνο, τότε αφενός μεν η εξέλιξη των εσόδων θα είναι αρκετά ικανοποιητική και πάνω από τα επίπεδα του 2009, αφετέρου δε, ενδεχομένως να δούμε ακόμα και μικρή, έστω, αύξηση της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης.
Οι εκτιμήσεις που γίνονται από τουριστικούς παράγοντες είναι ότι τελικά το ποσοστό αύξησης εσόδων και αφίξεων θα κλείσει τελικά με μικρότερη «ψαλίδα» και πάντως, σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Ύστερα από δύο χρονιές σημαντικής μείωσης, -10,6% το 2009 και περαιτέρω -7,6% το 2010, με την περυσινή χρονιά να είναι και η χειρότερη των τελευταίων έντεκα ετών μετά το 2003 και συνολικές απώλειες άνω των 2 δισ. Ευρώ μόνον αυτήν τη διετία, ένα διψήφιο ποσοστό αύξησης στα έσοδα δείχνει μία θετική και από καιρού αναμενόμενη «αντίδραση».
Αναλυτικά το ισοζύγιο, εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου