Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

"Εμφραγμα" με τις χορηγήσεις visa στο... Λονδίνο!


Αυτό το κράτος, είτε δεν θα αντιδρά καθόλου σε καταστάσεις επί των οποίων είναι αναγκαίο να παρέμβει, είτε θα κάνει κινήσεις και παρεμβάσεις που αποδεικνύονται μάλλον άστοχες και σπασμωδικές. Σοβαρότατο πρόβλημα, μας καταγγέλουν, έχει προκαλέσει η κατάργηση του Γενικού Προξενείου στο Λονδίνο, καθώς...

...αντίθετα με ό,τι μπορεί να πιστεύουν ορισμένοι, υπάρχει μεγάλος αριθμός ξένων πολιτών που επιθυμεί να επισκεφθεί τη χώρα μας αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται visa και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί!
Πληθώρα διαμαρτυριών και παραπόνων υποβάλλονται, σύμφωνα με όσα μας πληροφορούν, καθημερινά στην Πρεσβεία και σε άλλες υπηρεσίες αλλά και σε οργανωτές εκδηλώσεων και συνεδρίων και ταξιδιωτικά γραφεία, από μεγάλο αριθμό ξένων πολιτών, που είτε λόγω είδους διαβατηρίου που κατέχουν, είτε λόγω υπηκοότητας - Ας μην ξεχνάμε ότι το Λονδίνο είναι εντελώς πολυπολιτισμικό κέντρο και με τεράστιο αριθμό μη Βρετανών μόνιμων κατοίκων  - χρειάζονται visa για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ημερομηνίες για ραντεβού τους δίνονται για ύστερα από... δύο και τρεις μήνες, δεν βρίσκουν κάποιον να απαντήσει στα ερωτήματά τους.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πολλές από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν επισκέψεις επαγγελματικού χαρακτήρα ή συμμετοχή σε συνέδρια και εταιρικές συναντήσεις και φυσικά και μεγάλο αριθμό τουριστών υψηλού επιπέδου. 
Και επειδή δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ματαιώνουν το ταξίδι τους και δεν ενδιαφέρονται πια για την Ελλάδα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ήδη τρωθείσα εικόνα της χώρας μας στην πολύ σημαντική αυτή αγορά.
Για να μην μιλήσουμε για την απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο που σε λίγο καιρό θα έχει ισοσκελίσει το κόστος που υποτίθεται εξοικονομήθηκε...
Η κατάργηση του Γενικού Προξενείου, που αποφασίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών επί θητείας Δημήτρη Δρούτσα αλλά υλοποιήθηκε επί Σταύρου Λαμπρινίδη, τον Μάιο, οδήγησε στην αντικατάστασή του από το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας, όπου οι εναπομείναντες υπάλληλοι πασχίζουν να διεκπεραιώνουν τον φόρτο και το έργο που είχαν οι... τριπλάσιοι!
Προφανώς, τόσο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που εισηγήθηκαν την κατάργηση, είτε αγνοουσαν, είτε δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τον αριθμό αιτημάτων χορήγησης visa που υποβάλονται καθημερινά στο Λονδίνο αλλά και τις ανάγκες εξυπηρέτησης και ενημέρωσης χιλιάδων ξένων και ελλήνων πολιτών. 
Το διερευνούμε περαιτέρω και θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου