Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Εκτός οι κοινόχρηστοι των ξενοδοχείων


Και... πιθανή συνέχεια με την Κανονιστική

Εκτός Ειδικού Τέλους οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, δια στόματος και χειρός Ε. Βενιζέλου και με έγκριση της πλειοψηφίας, βεβαίως, τελικά. “Μάχη” δόθηκε από τους τουριστικούς παράγοντες, σε όλα τα επίπεδα...

...από την περασμένη εβδομάδα, όταν φάνηκε με την εξαίρεση των βιομηχανικών και βιοτεχνικών χώρων, ότι “κάτι δεν πάει καλά” προκειμένου, αφενός μεν να διερευνήσουν τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου, αφετέρου δε, να δουν πως θα αποκατασταθεί η “ισονομία”, τρόπον τινά της μεταχείρισης μεταξύ των παραγωγικών και εξαγωγικών τομέων της οικονομίας, όπου ο Τουρισμός θα έπρεπε, ειδικά φέτος, να έχει κυρίαρχη θέση. 
Η εκτίμησή μας είναι ότι θα υπάρξει και “δεύτερος γύρος”, με την Εφαρμοστική/ Κανονιστική Πράξη, πιθανότατα για τον τρόπο υπολογισμού του τέλους, όπως ήταν και οι πληροφορίες μας, ευθύς εξ΄αρχής, πριν προκύψει η κεραμίδα της πλήρους εξαίρεσης των ακινήτων των άλλων τομέων.
Επομένως, θα έχουμε και συνέχεια, αλλά τουλάχιστον, σήμερα, υπήρξε ένα θετικό βήμα και αυτό έχει τη σημασία του, απο τη στιγμή που από το πρωί επιχειρήθηκε, εκ νέου, η “στοχοποίηση” και “δαιμονοποίηση” των ξενοδοχείων - και μόνον αυτών βέβαια σε σύγκριση με τους άλλους τομείς που εξαιρέθηκαν πλήρως...- έναντι της κοινής γνώμης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου