Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τουριστικά Γραφεία: Δραματικές εξελίξεις λόγω ΙΑΤΑ...


Αν όχι “εφιαλτικές”, οπωσδήποτε πολύ δύσκολες είναι και οι συνθήκες της αγοράς στον κλάδο των τουριστικών γραφείων, και ιδίως εκείνων που είτε έχουν, ήδη, ανοίγματα απέναντι στον ΙΑΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η αίτηση ασφαλιστικών...

...μέτρων που είχαν καταθέσει κατά της απόφασης του διεθνούς Οργανισμού να εισπράττει τα προβλεπόμενα τιμήματα από τα ελληνικά τουριστικά γραφεία ανά 15θήμερο αντί μηνιαίως περίπου 30 γραφεία, απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο, την περασμένη Παρασκευή.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του μήνα, τα τουριστικά γραφεία θα πρέπει να καταβάλλουν στον ΙΑΤΑ τις οφειλές του πρώτου 15θημέρου! 
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχουν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις γνωστών τουριστικών γραφείων που οφείλουν στον ΙΑΤΑ πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ έκαστο, ενώ δεν είναι ευκαταφρόνητος ο αριθμός άλλων γραφείων, μεγάλων και μικρών, οφείλει διάφορα ποσά από 100.000 ευρώ και άνω. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πολλά γραφεία που διαπιστώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα πληρωμών του ΙΑΤΑ, εξετέαζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν αυτοβούλως τις διαπιστεύσεις τους, προκειμένου να μην μπουν σε “μαύρη λίστα” και να εξακολουθήσουν να πωλούν αεροπορικά εισιτήρια μέσω συνεργασιών με μεγαλύτερα γραφεία.
Δεν είναι βέβαιο, όμως, ότι αυτή η λύση μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη και σε κάθε περίπτωση, η αναστάτωση που επέρχεται πλέον στην αγορά των τουριστικών γραφείων είναι πολύ σημαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου